(Athletic Bilbao 2 – 1 FC Barcelona)
Kampen hadde knapt nok kommet i gang når hele det baskiske laget gikk i strupen på FC Barcelona sitt forsvar og gjentatte ganger hadde flere muligheter til å ta en fortjent ledelse, men et par dårlige avslutninger var alt de klarte å prestere. Deretter tok Barcelona, med MSN, grep fremover på banen og sørget for flere farlige sjanser som burde resultert i nettkjenning. Blant annet et nydelig innlegg av Neymar som Messi var centimetre fra å tappe i mål.
25 minutter inn i kampen slår Iniesta en forferdelig pasning rett i beina på motstanderen som slo en rask pasning frem til Garcia. Med en fantastisk flikk over Ter Stegen var Aduriz helt alene på mål og headet dermed inn ledelsen.
Kort tid etterpå får ikke producer eller noen her hjemme i Norge med seg hva som skjedde når plutselig ballen lå i nettet. Nok engang er det en feilpasning som ender opp i føttene til Atletic Bilbao angrepet med Aduriz’ sin flikk inn til Williams som banket til alt han kunne og satte ballen rett i gol fra 5 meter, 2-0.
Etter dette roet kampen seg litt frem til Aduriz med klar vilje smekket armen i halsen på Umtiti som ble liggende. Dette giret opp kampen til en skikkelig hanekamp hvor alle ville bruse med fjøra. Lommene til dommer Borbalan fikk virkelig kjørt seg for iløpet av fem minutter hadde først Aduriz og Umtiti fått gult kort fordi de selvfølgelig måtte begynne å bråke med hverandre. Deretter ble Neymar klart taklet innenfor sekstenmeteren hvorpå samtlige mente dette burde vært straffe, men dommeren vinket spillet videre og FC Barcelona spillerne samlet seg som en flokk haner rundt dommeren. Iniesta, Jordi Alba, Busquets og Suarez havnet alle i dommerens bok med gule kort. Pause og 2-0.
Ingenting å tape
Andre omgang startet på best mulig vis for katalanerne. Neymar blir, kanskje noe filmende, taklet på kanten av sekstenmeteren og får frispark. Messi curler ballen i nærmeste hjørnet som Iraizos er på, men ikke klarer å holde utenfor, 2-1 og nytt håp for seier ble tent.
Kampen fortsatte med mange tøffe dueller og flere halvsjanser til begge lag. Nærmest kom Neymar med en flott curler mot lengste kryss som Iraizos akkurat klarte å klarere til corner etter rundt 60 minutter. Deretter trykket Raul Garcia til i sin ett hundrede takling for kvelden og fikk korrekt rødt kort av dommer Borbalan da det gjensto 15 minutter av kampen.
Barcelona trykket på og Atletic ble desperate på å beholde ledelsen. Det kokte litt over for Iturraspe som felte Neymar på kanten og fikk sitt andre gule kort etter 81 minutter og dermed måtte Atletic avslutte kampen med 9 mann.
Det førte til et powerplay som Barcelona utnyttet svært dårlig. Siste sjanse smeller maksimalt i stolpen og dermed endte det 2-1 til Athletic Bilbao og kampen ender faktisk i en helrød kveld.
Vurderinger:
Ter Stegen (6): Gjorde det greit med ballen i beina, men prøver alt for sjeldent å gå etter ballen når skuddene kom. Sjanseløs derimot på de to målene imot. Bruker svært mye tid på å bare holde på ballen, om dette er et taktisk grep fra Luis Enrique eller om det er spilleren selv som velger dette, er usikkert. Men mye tid går med i kampen på å spille seg selv lave og deretter sette seg selv under press fra et heltent Atletic Bilbao.
Sergi Roberto (6): Mistet hodet fullstendig bakover ved flere tilfeller i første omgang og slet stort defensivt med å handle Athletics’ mange løp. Bedret seg i andre omgang og leverte en solid avslutning på kampen.
Pique (7): Holder forsvaret oppe selv om han sleit de første 30 minuttene av kampen sammen med resten av laget. Gjør noen feil valg som kunne vært mer kritisk for laget når han valgte å løpe fremover på banen og mistet ballen der Athletic Bilbao lett kunne kontret.
Umtiti (4): Mange dårlige pasninger i store deler av kampen og mange rotete avgjørelser. Vanskelig å reagere for Umtiti i noen av kontringene.
Jordi Alba (5): Godt med fremover på banen og kombinerte godt med Neymar. Derimot flere tabber på hjørnet der blant annet et av innkastene sørget for at Athletic kunne kontre og score 2-0 målet.
Rakitic (3): Nærmest usynlig før han med rette ble byttet ut til fordel for en enda mer usynlig Gomes.
Sergio Busquets (6): Bandt angrepet og forsvaret godt i denne kampen. En del feilpasninger som bør unngås, men ryddet også opp etter seg der han gjorde tabber.
Iniesta (6): Hadde en forferdelig førsteomgang med mange feilpasninger derav den ene sørget for Athletics første mål. Tar seg opp i andre omgang og leverer noen monsterpasninger utover i andreomgang.
Messi (6): Hadde ingen god kamp der han dessverre er like flink til å avgjøre hvorvidt han skal skyte eller drible seg bort i rødt og hvit. Ja, han scoret ett mål etter et godt plassert skudd men det er Iraizos som gjør feil i mål og ikke klarer å redde skuddet. Ellers noen fantastiske pasninger som kunne åpnet ethvert forsvar.
Suárez (6): Helt usynlig i førsteomgang, men var farlig nærme i andreomgang. Dessverre litt for rask på avtrekkeren når han forsøkte å lure offsidefellen.
Neymar (7 BB): Frekt med på venstrekanten med flere skuddforsøk og magiske avleveringer til medspillerne sine. Mange fantastiske driblinger og sørger for å irritere Athletics forsvar gjennom hele kampen. Banens beste i mine øyne.
Innbyttere:
Andre Gomes(5): Byttet inn til fordel for en relativ svak Rakitic etter 70 minutter og gjorde svært lite ut av seg.
Paco (5): Kommer inn mot slutten når powerplayet skal avgjøre kampen. Får sjansen helt på tampen men spiller ballen rett ut etter en vanskelig posisjon å avslutte fra.