Foreløpig har verken klubben eller Luis Enrique klart å bli enige om en kontraktsforlengelse. Årsaken til dette kan være ganske mange, men foreløpig ser det ut til at begge parter ser på muligheten for å avslutte samarbeidet – selv om ingenting er bekreftet fra noen av partene.
For det har seg nemlig slik at en ny kontrakt ikke har vært et samtaleemne for verken presidenten, representantene eller Luis Enrique selv melder Sport.
Etter at Luis Enrique fortalte Barca TV at han foreløpig ikke er klar for å fornye kontrakten har Robert Fernandez, som allerede planlegger neste sesong mtp på spekulasjonene rundt en ny signering, en viktig tid fremover. Klubben respekterer trenerens valg i å ikke tenke på kontrakten for nå, men vil ikke vente lenger enn til første kvartal av 2017 er ferdig med å ha en klar plan for fremtiden.
For det har seg slik at titler er det som styrer dagens klubber og dette er Luis Enrique ettertrykkelig klar over. Han har selv uttalt at han er i den beste klubben, med de beste spillerne og det beste utgangspunktet. Men at presset absolutt styrer hverdagen til alle rundt hans trenerteam.
Uansett hva som måtte skje, Luis Enriques’ saga kan gå mot slutten denne sesongen. Hvem synes du en eventuell erstatter burde ta over?