Osasuna hadde lite å stille opp med mot andreplassen på tabellen, men yppet likevel til motstand i store deler av kampen.

Vurderingene

Marc-André ter Stegen (6): Hadde et par gode redninger, men generelt hadde han lite å gjøre. Hadde en “nesten” tabbe som kunne vært utslagsgivende for sluttresultatet.
Sergi Roberto (8): Godt med fremover med flere gode løp slik vi har sett han tidligere. Sleit litt bakover på banen.
Gerard Piqué (8): Jobbet som ryddegutt hele kampen og leverte en god kamp bakover, selv om Osasuna sine offensive krefter kanskje ikke er i verdensklasse.
Samuel Umtiti (6): Leverte en nydelig førsteomgang, men rotet veldig mye i andreomgang. Fortsatt en god kamp av den unge franskmannen.
Jordi Alba (9 BB): Med på alt offensivt. Sterk i duellene og raskt med i det defensive. To assister av høy klasse som gjorde at han fortjent kan ta med seg “man of the match” tittelen hjem.
André Gomes(5): Rolig kamp av ungfolen. Trygg med ballen i beina, men gjør dessverre lite ut av seg offensivt.
Sergio Busquets (7): Nok en gang en god kamp fra Sergio Busquets. Flere gode innvolveringer bakover på banen med trygge avleveringer fremover i banen.
Andrés Iniesta (6): Like rolig kamp av Iniesta denne kampen også på lik linje med Gomes. Har selvfølgelig sine skinnende øyeblikk med kontrollerte mottak og flotte finter, men klarte ikke å åpne motstanderens forsvar som vi er vane med.
Lionel Messi (8): To mål av argentineren, som hadde en relativt grei arbeidsdag. La ikke mye energi i å nedsable et relativt ustabilt Osasuna forsvar men klarte selvfølgelig å score to mål på en OK dag.
Luis Suárez (6): Hadde sjanser i førsteomgang som burde gå inn, men bevegelsesmønstret trekker opp karakteren. Scorer ett viktig mål som åpner kampen for Barcelona sin del selv om det var på åpent mål skal han ha for å ha beveget seg helt riktig i forkant.
Turan (6): En kamp med bismak for Turan? Var veldig usynlig i store deler av kampen og klarte ikke påvirke på venstrekanten slik vi har sett han gjort før.

Innbytterne

Rafinha (6): God med ballen i beina og var alltid på utkikk etter å gjøre noe fremover i banen med ballen.
Denis Suarez (6): Likt som Rafinha god med ballen i beina, men gjorde ikke stort ut av seg.