Etter en svært dårlig førsteomgang klarte FC Barcelona å snu en middels kamp til en seier. Når Man City samtidig gikk uavgjort mot Celtic tok laget like så godt grep om førsteplassen i gruppa.
Kontringer på bånd
Første omgang bestod av kontringer fra første minutt fra Mönchengladbach hvor de hadde flere gode muligheter til å score flere mål. Kampens første mål skal Raffael ha mye av æren for at ble noe av, der han dro med seg ballen raskt før han avleverte ballen ut til høyre for en rask Thorgan Hazard som hadde lurt seg forbi en slapp Jordi Alba. Alene med keeper gjorde “lille” Hazard ingen feil og sendte hjemmelaget i føringen.
Ellers var det lite som skjedde denne omgange bortsett fra en herlig redning fra keeper Sommer som var der han skulle for å nekte Suarez på volley fra kloss hold, etter en fantastisk pasning fra Rakitic.
Byttene leverte
Litt ut i andre omgang var Borussia nødt til å ta ut en glimrende Raffael på grunn av skade. Da gjorde også Lucho et par knallbytter som skulle vise seg å bli viktige. Første ble en anonym Alcacer tatt av banen mot en frisk Rafinha før Ivan Rakitic gikk ut til fordel for Arda Turan som virkelig har vært i form i det siste.
Kort tid etterpå chippet Neymar ballen inn i feltet til Borussia hvor Arda Turan var sterkest i en kraftig drakamp og klarte å smelle til ballen fra skrått holdt rett over keeper Sommer. Et fantastisk mål som det skal mye til for å treffe på riktig måte.
Kampen var veldig intens videre, men Barcelona kontrollerte ballinnehavet. Laget klarte å presse frem flere cornere og etter et par tre stk var det Neymar sin mulighet til å smekke til ballen med hardt trykk på et innøvd trekk lavt mot Suarez som smalt til. Derimot havnet skuddet rett på keeper, som måtte gi retur, og hvem andre enn Piqué sto klare til å motta returen. Med en flott vrikk med ballen fintet han fort ut en hånd til keeper Sommer og smettet ballen inn i nedre hjørnet på ordentlig “goalgettevis”…
Etter dette visste FC Barcelona å kontrollere ballen i laget og sørge for at tiden rant ut til fordel for tre poeng. Dermed ser alt lyst ut mtp. neste kamp som er hjemme mot Man City.