Barcelona fikk besøk av et knallsterkt Atlético Madrid som jobbet hardt og ikke ga seg før det stod 1–1.

Vurderingene

Ter Stegen (7): Står trygt og godt i tillegg til å være meget god i pasningsspillet helt til en times spill var gått. Etter soving i de bakerste rekkene fikk Correa plutselig komme aleine mot tyskeren og enkelt sette inn utligningsmålet for Atlético. Vanskelig å klandre tyskeren for den som naturligvis er sjanseløs. Varter opp med en god redning fra headingen fra Godín mot slutten som hindret tap.
Sergi Roberto (8): Jobber hardt og godt opp og ned høyrekanten. Mest synlig i førsteomgang da han fikk slått inn noen innlegg og skapte trøbbel på Atléticos venstrekant. Forsvant litt mer ut i andreomgang, men fortsetter uansett å spille meget godt på backplassen.
Piqué (9 BB): Står som en bauta bak i dag. God til å bryte opp Atléticos farlige kontringsmuligheter, god i pasningsspillet, header unna det meste av farligheter i luftrommet og er nære ved å bli matchvinner med en heading som strøk solpen. Til tross for hvor viktig det defensive ble i dagens kamp, sniker han seg rett foran Rakitic som banens beste.
Mascherano: (5) Står godt bak sammen med Piqué, men blir kanskje satt litt i skyggen av sin makker i dag. Er i tillegg uheldig og sklir på 1–1-scoringen imot, noe som dessverre ikke kan passere uten konsekvenser. Han er dog ikke aleine om å surre det til på målet imot da hele forsvaret står og sover idet Correa blir spilt gjennom.
Jordi Alba (6): Er mye med framover uten å komme til de gode innleggene eller på de vante gode løpene framover, naturligvis mye grunnet Atléticos dype spillestil. Skaper bredde og sådan muligheter offensivt, men i dag førte det ikke til stort.
Rakitic (9): Jobber og løper utrettelig mye, er innvolvert både offensivt og defensivt og var en viktig brikke i dagens kamp. Tok ansvar der MSN «sviktet» og scorte Barças eneste mål etter et hodestøt godt plassert nede ved stolperoten. Meget godt gjennomført kamp av kroaten.
Busquets (7): Spiller en kamp på sedvanlig Sergio-vis som bare han kan, men blir dessverre byttet ut tidlig i andreomgang for André Gomes, mest sannsynlig for en liten skade.
Iniesta (8): Vår kaptein blir sjeldent stående alene på midten, men det hindrer ham ikke i å skape ting ut av de utroligste situajsoner. Det helt store uteble dessverre i dag, men don Andrés noterte seg for en viktig og god målgivende ved innlegget til 1–0-scoringen.
Messi (7): Spiller en god kamp som alltid, og ville kanskje vært det vi trengte mot sluttminuttene for å snu dette til en seier. Hele stadion holdt pusten idet argentineren måtte ut med skade, en som heldigvis ikke så ut til å være alt for seriøst — får vi håpe.
Suárez (6): Det ble uhyre trangt for Suárez gjennom hele kampen, som kontinuerlig så ut som en julegave pakket inn med Atlético-spillere. Uruguyaneren er dog flink til å løpe seg fri, skape mye ut ifra noe lite og har aldri noe å utsette på innsatsen, men det ble likevel en vrien dag på jobben for superspissen.
Neymar (8): Bruker litt tid på å komme igang — forståelig nok med tanke på Atléticos dype spillestil — men glimtet spesielt til da Messi måtte ut og brassen kunne ta over litt av ansvaret for det som ble skapt offensivt. Nesten umulig for Atlético-spillerne å få tak i ballen uten å felle Neymar, som ved det skapte mange frispark, også i gode posisjoner, men dessverre uten det utfallet vi trengte i dag.
Innbyttere
André Gomes (6): Ser ikke så mye til Gomes til tross for at portugiseren nesten spilte hele andreomgang. En liten indikasjon på hvor vanskelig det faktisk er å fylle Busquets’ rolle på midten. Men gjør en grei figur på midten i en kamp det ikke er lett å bare hoppe inn i.
Arda Turan (5): Har så langt i Barçatrøya klart å skape mye mer på venstreflanken enn på høyre som i dag. Kommer inn for Messi, som i seg selv er alt for store sko å fylle, men kommer uansett ikke helt inn i rytmen i dag, dessverre, spesielt med tanke på at tyrkeren viste svært gode tendenser i sesongoppkjøringen.