Kampen “alle” antok FC Barcelona skulle vinne viste seg å være vanskeligere enn forventet. 1-2 tap er faktum og sesongens første tap er notert i blokka. Her følger vurderingene
Cillessen:(2) To ikke alt for vanskelige skudd som en keeper av høyere kaliber ville tatt. Kan være nerver i sin første kamp, men slik kan man ikke levere i en klubb som FC Barcelona.
Vidal:(4) Frisk fremover, mye rot bakover. Nær mål i første omgang.
Mascherano:(2) Rot ganger to sørger for at Alaves kan takke Mascherano for to mål. Karakteren tre står hans spill til idag, men da har vi ikke tatt med gjentatte feilpasninger.
Mathieu:(4) Så ut til å være like uorganisert som et dovendyr i første omgang, men hevet seg betraktelig i andre. Scoret et mål som setter FC Barcelona på rett spor, men forgjeves.
Digne:(3) Frisk første omgang men fikk ikke til det helt store som han har fått til i tidligere kamper. Til tider prøvde han på litt for vanskelige forsøk.
Busquets:(3) Mange feilpasninger samt at han ikke klarte å skape flyt i spillet.
D.Suarez:(2) Tilnærmet usynlig gjennom store deler av kampen. Byttet ut uten å imponere hverken pølse køen eller tilreisende turister.
Rakitic:(4 BB) Får et stort pluss for å være en av spillerne som ikke mistet ballen ved gjentatte ganger. Var også friskt med på siste tredjedel av banen og gjorde ingen store blemmer bakover. Banens beste for FC Barcelona, men overhodet ingen god oppvisning.
Turan:(3) Var toneangivende i første omgang men forsvant i mengden Alaves spillere som la seg i muren utover i kampen.
Paco: (2) Gjorde vel så og si ingenting? Bortsett fra en liten touch som kunne blitt mål… Ble heller ikke brukt av medspillerne sine, det skal nevnes.
Neymar:(4) Spiller som brasilianere bare kan, med mange flotte finter og roteringer. Men det ble for spedt når de store sterke forsvarerne til Alaves sto i veien.
Innbyttere:
Messi: (3): Kom inn tidlig i andre omgang for å sette preg på kampen, det skjedde så aldeles ikke. NÆRE å sette ballen i mål etter 94 minutter, men kun NÆRE.
Iniesta: (3): Et par flotte pasninger, dernest ikke noe annet han gjorde utpå der.
Suarez: (3): To sjanser til å få ballen på vei mot mål, feilet ved begge anledninger. Fikk lite tid på seg dessverre.