Det er godt å skrive det, spesielt så tidlig i sesongen. Ligaens kamp på (nye) San Mamés er ferdig og FC Barcelona tok med seg 3 poeng. Kun Rakitic sitt mål er det vi sitter igjen med etter at resultatet endte 0-1, her følger vurderingene.
Ter Stegen:(7) Mange vanskelige situasjoner med ballen i bena mot et offensivt anlagt Athletic angrep som virkelig var ute etter å straffe ter Stegen. Litt dårlig kommunikasjon med Busquets hvor det ble flere farlige muligheter for Athletic. Derimot er det denne taktikken Barcelona ønsker å bruke, og jeg kan ikke anklage Ter Stegen for å skape disse vanskelige situasjonene, når Atheltic spilte så aggresivt som de gjorde.
S.Roberto:(7) God på kanten og helt rå fremover på banen når han dro avgårde på raid etter raid. Defensivt derimot slet han stort og ble fraløpt eller fintet ut ved flere tilfeller.
Umtiti:(7) God kontroll store deler av kampen sammen med sin makker i Piqué. Litt uheldig med det tidlige gule kortet, ellers mer enn godkjent med mange gode pasninger der han er dyktig til å holde flyten i spillet.
Pique:(7) Sammen med Umtiti gjorde han en god jobb bakover og holdt unna et sterkt press fra Athletic angrepet.
Alba:(6) På lik linje som Roberto slet Alba stort bakover på banen og var god fremover. En kamp på det jevne av Alba.
Busquets:(5) Rotete første omgang, med flere rare valg og ballmiss. Ikke stort bedre i andre heller, men mindre personlige feil.
D.Suarez:(7) Strålende kamp igjen av en sprudlende D. Suarez. God på å holde på ballen og flere flotte pasninger.
Rakitic:(7) Nydelig mål etter et fantastisk dypt løp fra kroaten. Ellers også god på midten sammen med D. Suarez.
Messi:(8 BB) Helt fenomenal i angrep med fantastiske pasninger og løp mot venstre og høyre, derimot litt dårlig konsentrasjon foran mål. Men absolutt en godkjent kamp av argentineren.
L.Suarez: (6) Hadde så mange sjanser til å få avgjort kampen men klarte det virkelig aldri. Så giftig ut i første omgang mens andre omgang var av den mer rotet sorten.
Arda:(7) Ingen mål denne gangen for Arda Turan, men en fantastisk assist igjen. Viser at han eier et fantastisk overblikk. Ellers var det lite å rapportere hjem om for Arda.
Innbyttere:
Mascherano: (7): Kom inn for Umtiti som fikk et tidlig gult kort. God og trygg oppførsel bakover på banen.
Gomes: (6) Gjorde ikke stort ut av seg, bortsett fra å løpe mye.
Rafinha: (N/A) For lite spilletid.