Barcelona skal til Sevilla og Ramón Sánchez Pizjuán for å spille den første av to finaler i den spanske supercupen.
Det er ikke lenge siden de to lagene møttes i en supercupfinale — den gang i den europeiske supercupen — i et nimåls-drama der Barcelona til slutt stakk av med seieren etter scoring av Pedro i det 115. minutt.
På søndag skal den spanske supercupen sparkes igang, og Barcelona skal møte Sevilla som nettopp har kommet fra den europeiske supercupfinalen der de tapte mot Real Madrid.

Forandringer i lagene

Sevilla-laget vil med all sannsynlighet gå etter å revansjere tapet etter i fjor, men har hatt en god del utskiftninger på laget, både på trenerbenken og blant spillerne. Derfor er det sannsynlig at vi får se et nytt og friskt Sevilla på søndag. Da deres suksess-manager Unai Emery forlot klubben til fordel for PSG ble Jorge Sampaoli, som blant annet har vunnet Copa América med Chile, ansatt som ny sjef for de hvitkledde. Når det gjelder spillerne kan vi få se både Vitolo, Rami og Vicente Iborra, som alle startet den europeiske supercupfinalen i fjor fra start, mens andre stjerner som Éver Banega, Kevin Gameiro, Jose Antonio Reyes, Grzegorz Krychowiak og Coke har forlatt klubben.
For Barcelona sin del vil dette bli klubbens første finale uten Dani Alves siden 2007. Neymars fravær — som spiller for sitt kjære Brasil i OL — vil også merkes, men også bli en god pekepinn på hvorvidt klubben har klart å finne en god erstatter for Pedro, en trofast og pålitelig angriper som spilte seg inn i hjertene til oss culés. Denis Suárez er en spiller som stiller sterkt til å spille i Neymars fravær sammen med Munir, eventuelt Iniesta eller Arda som også kan trekkes opp på kantene som vel som i midten. Andre spillere som er verdt å merke seg til denne kampen er nysigneringene Digne, Umtiti og André Gomes.
Så gjenstår det å se om Barcelona makter å rundspille et ny-motivert Sevilla-lag etter sesongforberedelser som ikke har blåst hatten av noen, eller om Sevilla skal klare å stikke kjepper i hjulene på katalanerne som mot Liverpool i Europacupfinalen.
Hva? Spansk supercupfinale, kamp 1/2.
Hvem? Sevilla FC vs FC Barcelona.
Hvor? Sevilla, Ramón Sánchez Pizjuán.
Når? Søndag 14. august, klokken 22.00.
Hvordan? MAX