En viktig 2-1 seier mot et relativt godt organisert defensivt Sevilla. Kamp nummer 34 uten tap er et faktum og her følger vurderingene:
Bravo 7: Lite Bravo kunne gjøre bedre på målet imot, men ellers var han bunnsolid med flere gode redninger. Var god til å sette igang spillet med smarte utkast og pasninger. Føles trygt og godt å ha chileneren i mål.
Aleix Vidal 5: Ingen nevneverdig god kamp fra Vidal denne kampen. Usynlig i store deler av kampen, og når han fikk muligheten til å skinne ble det med forsøket. Slet også med å følge motstanderens løp, spesielt Krohn-Dehli.
Gerard Piqué 8 (BB): Kampens store spiller. Helt rå defensivt med flotte taklinger, gode posisjoneringer og ikke minst var han på rett sted til rett tid. Fikk æren av å touche ballen i mål etter et fint angrep av Messi og Suarez som gjorde han til matchvinner.
Mathieu 7: En rotete start fra franskmannen hvor det så ut som han ikke hadde våknet før i andre omgang. Tok store grep i forsvaret i andre omgang og var solid når laget trengte det, spesielt i luftrommet.
Jordi Alba 7: God opp langs flanken og veldig god kontroll på Vitolo etter at han fikk sin scoring. Men markeringen glapp når Sevilla scoret sitt eneste mål.
Roberto 4: Rotete kamp av den lille spanjolen. Lite som fungerte hverken offensivt eller defensivt. Mange sløve pasninger, men han rettet opp flere av dem med gode løp tilbake på banen. Glem denne kampen fort Sergi, og kom tilbake som den kometen du har vært denne sesongen.
Sergio Busquets 7: Ja.. Busquets fortsatte der han slapp. Meget solid kontroll bakover, mister kun ballen ved en farlig situasjon, ellers lite å trekke for spillet i dag.
Arda Turan 5: Hadde lite å gjøre kampen gjennom. Generelt virket han rusten, og spilte på det trygge noe laget virkelig ikke trengte for å åpne “11 mann i forsvar” strategien til Sevilla.
Lionel Messi 7: Nok en kanin ble trukket opp av hatten ikveld, med et fantastisk frispark mål. Var god fremover på banen og nærmeste spiller til å ta med seg banens beste – igjen.
Luis Suarez 6: Ufattelig mye som gikk imot Suarez denne kvelden. Skudd i tverrliggeren som fortsatt står å rister på Camp Nou. Fortjente vel strengt tatt et mål ikveld også, men det ble en smultring denne gang.
Neymar 7: Lekestue fra første minutt fra brasilianeren. Knallgod på små flater, men slet sterkt med å bidra når Sevilla pakket seg sammen i forsvar. Har noen gode muligheter til å komme til scoring, men tok dem ikke.
Innbyttere:
Dani Alves 7: Kom inn for en noe energiløs Vidal, og satte standaren på høyre flanke. Krohn-Dehli fikk plutselig ikke lov å bevege seg så fritt og ble dermed flyttet inn i midten av banen. Da stagnerte Sevilla – mye takket være gode prestasjoner fra Dani Alves.
Iniesta 6: Kom inn for å trygge ledelsen til Barcelona, og holdt på å sette opp Neymar ved flere tilfeller. Ellers relativt rolig.
Rakitic 7: Samme historie for Rakitic som med Iniesta. Gjør noen gode headinger på de siste cornerne til Sevilla og sørget for at laget dro i land seieren som var meget viktig.