Barcelona avanserte til semifinalene i Copa del Rey etter en underholdende kamp mot Bilbao

Vermaelen-scoring annullert før Athletic slo tilbake

Rett under 10 minutter ut i kampen fikk Barcelona en corner som Vermaelen headet i mål på vakkert vis, men dommeren mente at armbruken til belgieren i duellen mot Mikel Rico var for drøy og målet ble annullert.
Deretter skulle det ikke mer enn et par minutter til før Athletic slo tilbake med en scoring. Måltyven Aduriz tok nå rollen som tilrettelegger da han så Iñaki Williams skyte igjennom Barcelona-forsvaret som et lyn med en fin stikker. 21-åringen gjorde ingen feil alene mot ter Stegen da han rundet tyskeren og satte ballen i nota.
I tillegg til scoringen var det Athletic som hadde overtaket i store deler av førsteomgangen, men Barcelona yppet seg mot slutten før pause, spesielt ved Neymar, men klarte aldri å utligne. Til halvspilt kamp hadde Barcelona fortsatt ikke et skudd på mål.

Skjerpet seg i pausen

Da lagene kom ut etter hvilen virket det som om prestasjonene til lagene stod i stil med sidebytte — Plutselig virket Athletic litt på hælene, mens Barcelona var i føringen, som igjen skulle føre til utligningen.
Scoringen til Barça skjedde ved at Messi fant Sergi Roberto på midten idet han gikk på et saftig løp fremover og lurte seg bak Bilbao-forsvaret. Roberto var oppmerksom og slo igjennom Messi på venstrekanten der argentineren la inn langs bakken mot feltet der et par Barcelona-spillere kom stormende inn. På bakerste lå Suárez og lurte, og det var nettopp hos han ballen skulle ende. El pistolero gjorde naturligvis ingen feil foran mål og kunne enkelt bredside ballen inn til 1–1.

Piqué satt spikeren i kista

Etter en god periode der Barcelona skapte mange sjanser og skudd på mål, fikk Barcelona etter hvert en corner. Den ble godt slått på hodet til Piqué som klistret ballen nede i hjørnet, men Iago Herrerín vartet opp med en fantastisk redning og hindret seier til vertene. Men på sjansen etter skulle Piqué få sin revansje da han på innlegget fra Alves, knuste alle i lufta og headet inn et kraftstøt av en heading til full jubel på tribunene.
Rett før dommeren blåste av for full tid skulle Neymar endelig få uttelling etter sine uttallige sjanser denne kvelden. Etter å ha fått ballen av Sergi Roberto, avanserte brassen inn i sekstenmeteren til Bilbao og smalt inn 3–1 med venstreslegga opp i krysset som et herlig punktum på kampen.
Og med det er Barça videre til semifinalene i sesongens Copa del Rey.