En tidlig ledelse etter at Bilbao fikk Iraizoz utvist da han taklet Suárez som siste mann. 6-0 endte kampen, her følger kveldens vurderinger:
Bravo: 7 Hadde ikke stort å gjøre mellom stengene. Gjør en fantastisk redning når De Marcos prøvde seg tidlig i første omgang, men ellers stille
Vidal: 7 Lite synlig gjennom store deler av begge omgangene. Fikk kanskje ikke all verden av oppgaver defensivt, men er tydelig en spiller med god kontroll på kula etter flere utsøkte pasninger til sine lagkamerater.
Piqué: 4 Det tok ikke mer enn et stakkarslig minutt før Piqué regelrett kunne gjort denne kampen svært så vanskelig. Ble utfordret nede ved linja og sendte ballen rett til motstanderen, hadde ikke Busquets vært på riktig sted til riktig tid ville det kanskje stått 0-1 før første popcornet satt i halsen. Rotet også mye kampen igjennom, selv når laget virket på det trygge. Det var noe rusk i maskineriet som Piqué virkelig bør rydde vekk før viktigere kamper kommer.
Mascherano: 7 Maskinen holdt koken og kontrollen når Piqué bommet denne kvelden. Viktig opprydning bakover og gode taklinger. Lite å plukke på denne kvelden.
Alba: 7 Frisk fremover når han trengs, men ikke en stor kamp av den lille spanjolen. Spilte trygt og ga ikke motstanderlaget mange muligheter til å angripe.
Busquets: 9 BB En STOR kamp av Sergio. Har alle 8 tentaklene sine på styrespakene kampen igjennom. Gjør så å si ingen feil og legger opp til de nydeligste detaljene. Nydelig assist til Suárez sitt tredje. Vi gir Busquets banens beste med glede!
Rakitic: 7 Fikk ballen servert på gullfat av Neymar, og scorer det femte (!) målet til Barcelona som ikke er scoret av en av MSN trioen. God kontroll på motstanderen på midten og gjorde ingen store feil. Godkjent.
Iniesta: 7 På lik måte som Rakitic gjorde han ikke store saker ut av kampen da det meste ble tatt med knusende ro etter at Bilbao spilte med en mann mindre. Gjorde allikevel ting kun Iniesta kan gjøre, ved å bevege seg som en antilope blant jaktende løver.
Messi: 6 Scoret et flott straffemål etter fire minutter, og beveget seg flott fremover på banen den tiden han fikk. Enrique tenkte nok sammen med Messi at det kunne være greit med litt hvile og spilte kun 45 minutter.
Neymar: 8 For noen nydelige detaljer nok en gang fra Neymar. Direkte involvert i tre av målene til Barcelona der han også scoret et av dem. Boveda gruer seg nok til neste uke hvor han igjen skal møte den fryktede brasilianeren.
Suárez: 9 Hat-trick nok en gang. Kanskje denne sesongens beste spiller i La Liga fortsetter å imponere på flere områder. Killer instinkt uten like foran mål resulterer ofte i mange mål, og El Pistelero er nå toppscorer igjen i La Liga med sine 18 mål! Vanskelig å ikke gi Suárez banens beste, men Busquets var virkelig god ikveld.

Innbyttere

Arda Turan: 7 Helt rååå assist til Suarez som gjorde lagets femte mål mot slutten av kampen. Smarte trekk og gode bevegelser men kanskje ikke helt klar for de tøffeste kampene. Godt å se at han allerede begynner å finne formen etter en halv sesongs pause.
Roberto 7 Når Alba ble skadet litt ut i andre omgang viser Roberto hvorfor han er en uvurderlig skatt i Barcelona. På venstreback gjør han til og med en hederlig og god prestasjon, som om han aldri har gjort noe annet før.
Bartra 6 Kommer inn på sluttminuttene og gjør en god innsats.