VM for klubblag ble en hyggelig affære for Barcelona som viste klasse i finalen mot argentinske River Plate. Her er vurderingene fra kampen.

Vurderinger

Claudio Bravo (7): Får en rolig dag på jobb der arbeidsoppgavene som regel går i å holde ballen unna Rivers press ved å strø pasninger til sine lagkamerater i forsvar. Får midlertidig mer å gjøre mot slutten av kampen, men varter opp med et par tigersprang og holder nullen i dagens finale.
Dani Alves (6): Er aktiv langs høyresiden i dag, Alves, i en kamp der tempoet passer brasilianeren godt. Er mye med fremover i sedvanlig stil uten å skape det helt store, men alt i alt en god kamp av Dani.
Gerard Piqué (6): Står godt i forsvar sammen med sin makker, Mascherano. Er god å ha i luftrommet der han feier unna det meste av innlegg og cornere fra motstanderne. En god kamp av Piqué.
Javier Mascherano (7): Er hardtjobbende og flink til å dekke over rommene Alba etterlater seg på venstrekanten. Er ikke redd for å ta med ballen fremover på banen og starte angrep på denne måten, og varierer godt mellom nettopp dét og å roe ned spillet. Trår til med noen skikkelig taklinger det lukter svidd av og viser hvem som er sjefen. Blir byttet ut etter 80 minutter for Vermaelen.
Jordi Alba (6): Et par sammenstøt og munnhuggeri fra Alba tidlig i kampen av, men etterhvert som Barcelona blir flinke til å spille seg ut av Rivers press, blir også Alba mer rolig. En duracelllkanin oppover og nedover venstrekanten som har god kontroll på det defensive med godt samarbeid med Mascherano, samtidig som han bidrar litt offensivt.
Ivan Rakitic (4): Ikke en spesielt god kamp av den kroatiske løven. Gjør mange slurvefeil og virker ufokusert til tider. Mulig jetlag’en gikk hardt innpå Ivan. Ble byttet ut etter 66 minutter.
Sergio Busquets (8): Sergio pådrar seg mye ansvar på midten i dag, og mestrer det på godt vis. Er alltid på, trygg i pasningsspillet, god i gjenvinningsfasen og pasningen til Suárez på 2–0-scoringen er rett og slett ren klasse. God kamp av vårt anerkjente anker.
Andrés Iniesta (7): Starter kampen godt og er uheldig som ikke noterer seg for en assist tidlig i kampen, men en lekker pasning til Messi. Blir litt mer usynlig etterhvert som tiden går, men vår kaptein styrer laget og tempoet på godt vis.
Lionel Messi (9): Er den som åpner ballet med sin scoring, noe som vil si at han har scoret i sju turneringer på et år, noe som er nok en rekord for den lille argentineren. Virker litt slapp gjennom kampen, men likevel presterer han på et skyhøyt nivå og er uheldig og kanskje litt sløv som ikke får med seg et par mål ekstra i dag.
Luis Suárez (9 BB): Suárez er i storform om dagen og med ikke bare ett, men to mål i dag, kan Suárez ta seg et ribbestykke med god samvittighet på julaften. Er en konstant trussel for forsvaret til River Plate som ikke klarte å hamle opp med uruguyaneren. Nydelig gjennomført kamp og dagens beste.
Neymar Jr. (9): Er i lekehumør, og med det følger mye juling fra River-spillerne. I det ene øyeblikket flyr han forbi to-tre spillere, mens i det neste blir han lagt i bakken. Strålende målgivende på 3–0-scoringen til Suárez og er selv nære ved å få med seg et mål. Vår trio på topp er i en klasse for seg selv.

Innbyttere

Sergi Roberto (4): Erstatter Rakitic midtveis i andreomgangen, men gjør ikke noe mer ut av seg, spanjolen, enn kroaten. Rekker å pådra seg et fortjent gult kort.
Thomas Vermaelen N/A: Kommer inn for Mascherano med ti minutter igjen av kampen.
Jérémy Mathieu N/A: Får med seg et par av sluttminuttene da han ble byttet inn for Neymar.