Med femte plass i ligaen har Deportivo startet sesongen over all forventning. Nå kommer de til Camp Nou for å overaske.
Tabelltoppen skal forsvares, men med Deportivo som et overraskelsesmoment i god form i ligaen så langt, kan ikke Enriques mannskap ta lett på denne utfordringen. Skulle Deportivo ta med seg tre poeng på lørdag kan Atlético med seier over Bilbao på søndag klatre opp som serieledere med sine nåværende 32 poeng, to poeng bak Barcelonas 34.

Siste kamp før VM for klubblag

Etter 1–1 mot Valencia i forrige runde og 1–1 mot Leverkusen i Champions League i midtuka, er både spillere, trenere og fans ivrig etter en seier igjen. Men kampprogrammet er tett, og det kan fort tynge på spillerne. I Champions League-kampen mot Bayer Leverkusen var det riktignok et sterkt reservepreget Barcelona som spilte, da katalanerne allerede var sikret gruppeseier. Nå skal igjen spillerne i aksjon og det stopper ikke der, for dette er nemlig siste kamp før VM for klubblag står for tur. Det betyr at laget skal reise hele veien til Japan og spille første kamp der på stadion Yokohama på torsdag.

Skaderykter

Klubbens kanskje to største stjerner, Messi og Neymar, har begge vært ryktet skadet og usikre før morgendagens kamp. Messi ble observert da han åpenbart så ut til å slite med ubehag bak på låret under kampen mot Leverkusen på onsdag, men det skal heldigvis ikke ligge noe i det ifølge Luis Enrique, til tross for at både han og Neymar stod over gårsdagens trening. Sistnevnte ble som kjent skadet på trening forrige uke og er usikker til kampen mot Deportivo.
Hvem? FC Barcelona — Deportivo de La Coruña
Hva? La Liga, runde 15.
Hvor? Camp Nou, Barcelona
Når? 12. desember kl. 16.00.
TV: Viasat Fotball
Nett: Viaplay