CF Real Madrid 0 – 4 FC Barcelona – Et fantastisk resultat for alle med hjerte i Katalonia. Utklasset selveste Real Madrid på Santiago Bernabéu gjorde Neymar og Co. Her følger vurderingene.
Claudio Bravo: 9 – Du kan score så mange mål du vil, men uten en keeper i verdensklasse vil ikke målene du scorer hjelpe. Fantastisk på streken under hele kampen, har en liten flause i første omgang men det glemmer vi kjapt. Hadde ikke Iniesta hatt en av sine beste kamper på lenge ville jeg gitt banens beste til Bravo.
Dani Alves: 7 – Noe uryddig i begynnelsen av kampen men fikk mer og mer kontroll på kampen etterhvert. Men noen rå prestasjon fremover var det heller ikke. Fikk nok beskjed av sjefen om å holde igjen mer denne kampen, noe som forsåvidt så ut til å være smart. Motstanderen fikk ikke like mye muligheter offensivt.
Gerard Piqué: 7 – Har god kontroll bakover, men usedvanlig mye slurv. Kanskje ikke så lett å prestere på topp når hele tribunen virker som piper i mot deg. Det hjalp uansett ikke denne kvelden.
Javier Mascherano: 7 – Hadde strålende kontroll de minuttene han fikk spille, men får dessverre en skade svært tidlig i kampen og måtte ut.
Jordi Alba: 8 – Når Alves la seg bak, var Alba fantastisk fremover. Gode kombinasjoner med Neymar og alltid et uro moment for Real Madrid sitt forsvar. En back vi kan være stolt av å ha i laget etter en fantastisk prestasjon.
Sergio Busquets: 8 – Viste kampen igjennom god kontroll, men har noen feilpasninger som Real Madrids offensive spillere kunne ha utnyttet bedre. Blir derfor trekt litt men prestasjonen er oppe der blant de beste.
Sergi Roberto: 8 – Magisk touch før han leverte ballen videre til Suarez som scoret det første målet til laget. Gode bevegelser og en frisk pust fremover. Fortsett slik Roberto!
Andrés Iniesta: 9 (BB) – Magisk. Fantastisk. Helt rå. Den beste spilleren på banen. Magisk mål. Nytelse? Kan virkelig ikke skrive en sammenhengende tekst rundt prestasjonen til Iniesta denne kvelden.
Rakitic: 7 – Knallgod kontroll på midtbanen, flotte bidrag både defensivt og offensivt. Var en sjef på midtbanen før han ble byttet ut. Men kanskje litt passiv i forhold til hva vi er vane med.
Luis Suárez: 8 – 1 mot 1 og Suarez som en av disse to, da pleier det å stå mål på tavla og det var det virkelig kvelden for på Santiago Bernabeu. I verdensklasse når han får sjansen etter nydelige stikkere fra flere lagspillere. Enda flere mål han kan legge til i El Clasico kampene.
Neymar: 9 – Brasilianer i særklasse på Santiago Bernabeu. Helt rå på å virkelig gi spanjolene et danseshow. Massivt mål må jeg også trekke frem der han så å si destruerte høyresiden til Real Madrid.
Innbyttere:
Mathieu: 6 Nære å gi Real Madrid en drømmemulighet til å komme tilbake i kampen. Var virkelig ikke seg selv i flere situasjoner etter dette også med flere feilpasninger. Men etter noen minutter på banen blir han kald nok til å kunne stå som en stålbjelke i forsvar.
Messi: 7 Kommer inn for å få litt spilletid og kjenne litt på formen (!). Har noen flotte pasninger fremover og en stor mulighet til å score.
Munir: 4 Har to store muligheter til å sette ballen i mål, men viste at han ikke enda er klar for å ta nivået helt opp blant de beste. Plasserte seg godt men for dårlig til å utnytte sjansene sine.