Nok en gang sikret Neymar og Suárez seieren på klassisk vis, Iniesta tilbake i storform mens en annen midtbanespiller fikk flere til å heve sine øyebryn onsdag kveld. Her følger kveldens vurderinger:
Ter Stegen: 7 De første minuttene så det ut til at Ter Stegen kom til å få mye å gjøre iløpet av kampen, men etter 15 minutter var det ikke mye farligheter fra BATE Borisov sitt angrep. Hadde en god redning på Bate sitt frispark men ellers veldig lite å gjøre.
Adriano: 6 Uryddig start på en ellers god affære. Virket som om formen var tildels rusten og ga bort ballen i ubehagelige situasjoner i første omgang. Andre omgang var det en helt annen Adriano med på laget som var med på notene både offensivt og defensivt.
Vermaelen: 6 Når lange høye baller blir slått mot forsvaret vårt er det godt å ha Vermaelen som kan heade unna. Denne kvelden ble definitivt en viktig kamp for belgieren der han gjorde det nødvendige når de nevnte type pasningene kom, ellers var han relativt anonym og lite aktiv i det oppbyggende spillet til Barcelona. Absolutt en godkjent kamp, men ingen strålende prestasjon.
Mascherano: 8 Råsterk defensiv prestasjon for FC Barcelona av Javier Mascherano! Virkelig stålkontroll på alt som skjedde når BATE angrep med det de kunne. Fortsatte å vise seg som en av de beste spillerne i laget.
Alves: 7 Meget god utført første omgang med noen strålende løp på høyre flanke. Derimot ble brasilianeren noe usynlig i andre omgang.
S. Roberto: 7 Lagets lille juvel viste igjen hvorfor Luis Enrique ønsker å gi han spilletid på banen. God kontroll på kula i vanskelige situasjoner og var flink til å distribuere ballen videre til de andre stjernene på laget. Greit å nevne en flott pasning til Suarez som videre assisterte Neymar til sitt andre mål for kvelden.
Busquets: 9 (BB) M.R. F.A.N.T.A.S.T.I.C? Kanskje jeg overdriver litt, så beklager dette, men en slik prestasjon bør absolutt trekkes frem. Ingenting slapp forbi blekkspruten fra Badia – virkelig – ingenting. Hadde noen fantastiske bidrag både offensiv men ikke minst defensivt. Fikk iallefall undertegnede til å heve begge øyenbrynene.
Rakitić: 6 Fikk dessverre en skade relativt tidlig i kampen. Lite han kunne utføre i kveldens kamp. Vi satser på en rask tilbakekomst på banen, for Rakitic er en mann laget virkelig trenger fremover.
Neymar: 9 En leken brasilianer som virkelig så ut til å kose seg utpå banen, til tross for kulden. Finter, pasninger, skudd, mål, assist, straffe-mål osv… Var hjertet i Barcelona angrepet onsdag kveld og laget fokuserte meget godt rundt magikeren. Alt lå egentlig til rette for en banens beste, men en blekksprut griper tak i prisen for denne gang.
Suárez: 8 Virker å ha funnet tonen sammen med Neymar når ikke Leo Messi er på banen lenger. Samarbeidet har kanskje manglet i starten av sesongen, men de er absolutt på vei mot å finne en god løsning. Mot BATE scorer han på en perfekt utført tupp og assisterer nydelig til Neymar – fortsett slik!
Iniesta: 8 Endelig fikk FC Barcelona muligheten til å stille med Iniesta til start, og for et fyrverkeri i første omgang! Ser ut til å ha godt av en hvil da han, med mangel på et annet ord, smyger seg forbi hvitrusserne på en måte ingen andre kan. Nydelige detaljer offensivt og god på å fordele ballen til angriperne. En god start etter skaden!
Innbyttere:
Munir: 7 Kommer inn for en tidlig skadet Rakitić og gjorde sakene godt i første omgang. To store sjanser på mål som han skal ha mye av skryt for. Riktignok blir hans helvolley ikke medregnet som en sjanse da han var i offside men virkelig et godt treff på ballen. Ble veldig usynlig i andre omgang.
Bartra: 6 Fikk noen halvgode sjanser på mål etter et par cornere. Lite å gjøre defensivt.
Gumbau: 5 Gjorde lite av seg de minuttene han fikk.