Grei skuring mot BATE i Champions League da Iniesta, Suárez og spesielt Neymar bød opp til dans på Camp Nou.
I forkant av dagens oppgjør ledet Barcelona gruppe E med 7 poeng foran Bayer Leverkusen med 4, BATE med 3 og Roma med 2 poeng. Den tidligere Barcelona-spilleren Alexander Hleb var tilbake på Camp Nou, men startet på benken for gjestene. Hviterusseren fikk 36 kamper for Barcelona.
Til tross for å spille godt å ha stor andel av balleinnhavet, skapte ikke Barça stort før det hadde gått 15 minutter da Neymar kom alene foran mål, men BATEs keeper Chernik stoppet brasilianeren på tappert vis. Like etter skulle Vermaelen gi bort frispark rett utenfor sekstenmeteren i farlig posisjon, men Stasevich’ forsøk på å klemme kula i keeperhjørnet ble reddet sikkert av ter Stegen. Munir ble rett etter frisparksjansen byttet inn da Rakitic måtte ut etter å ha fått seg en smell i leggen.

Munir viste seg frem

Etter rundt en halvtimes spill kom innbytter Munir til en stor sjanse på volley etter godt spill av Barça, men Chernik stod godt på streken og reddet til corner. Bare minuttet etter var Minur frampå igjen, driblet seg inn i boksen og skaffet et meget billig straffespark. Men uansett er det dommeren som dømmer, og dermed ble 1–0 et faktum etter iskald straffe av Neymar.
Like før hvilen måtte ter Stegen ut av buret for å bryte ballbanen til en mislykket stikker gjestene. Det er vel kjent at tyskeren liker seg både mellom og utenfor stengene, så han tok like greit med seg ballen til cornerflagget, driblet en BATE-spiller og sentret ballen kontrollert ut av BATE-spillernes høye press. Fantastisk gjort av sisteskansen!

Suárez doblet

Akkurat da kampen hadde vart en time, ville Luis Suárez også være med på festen. Uruguyaneren har sammen med Neymar vært de to — uten tvil — som har stått fram som truslene i laget i Messis fravær. Vermaelen satte igang en kontring ved Busquets og Neymar, brassen dro seg innover i banen på sedvanlig vis og fant Suárez ved sekstenmeteren som etter et godt førstetouch, tuppet ballen inn i nærmeste hjørne. 2–0 på Camp Nou.
Kun fem minutter etter var Neymar og Suárez frampå igjen. Først Neymar som fra kloss hold dro til med venstrebeinet etter godt spill, men Chernik vartet opp med en god redning. Kun sekunder seinere slo Suárez et innlegg på bakerste stolpe til Neymar. Som den brasilianeren han er prøvde han seg på et kunstnerisk saksespark, men skuddet ble mer en pasning tilbake til Suárez, som stod alt for skrått til å klare og putte ballen i mål, og traff stolpen.
I kjølevannet av dette ble også Iniesta byttet ut til fordel for Bartra, mens Gumbau kom inn for Sergio Busquets.

Ny Barça-kontring

Et kontringsvillig Barça-lag skulle få enda et mål i uttelling for å ta godt vare på kontringsmulighetene, denne gangen signert Neymar. Med motsatte roller i dette angrepet, var det nå Suárez som fikk ballen og dro seg mot mål langs kanten før han sentret inn til Neymar som, til tross for å være hardt presset av en BATE-forsvarer, satte ballen kontrollert og enkelt i mål til 3–0 i det 82. minutt, som også ble fasiten etter denne onsdagens Champions League-kamp.