Det relativt nye laget i La Liga, Eibar, gjester Camp Nou førstkommende søndag i en kamp som kan bli alt annet enn lett for det katalanske laget.
Inntil sist sesong hadde Eibar aldri før møtt FC Barcelona. Etter at den baskiske klubben rykket opp til den øverste divisjonen i 2014 hvorpå de endelig fikk spille på mektige Camp Nou. Selv om møtet med stadion sikkert var spennende, endte kampen i en solid seier for Barcelona der målscorerne var Xavi, Neymar og Messi – 3-0. Returkampen endte 2-0 til Messi og co.
Denne sesongen har Eibar hatt en fantastisk start på sesongen under den nye manageren José Luis Mendilibar, hvor de ligger på syvende plass i La Liga med 13 poeng. Et viktig poeng er at det kun er Atlético Madrid som har klart å slå Eibar.

Skadene fortsetter

Selv om FC Barcelona ligger på en trygg tredje plass (med seier ligger laget likt med Real Madrid på førsteplass) ligger ikke alt til rette for at laget kan sette på cruisekontroll på søndag. Sist kamp endte med en skadet Sergi Roberto som måtte forlate banen med en lyskestrekk. Midtbanen har spilt uhyre mange kamper i det siste og får liten mulighet til å rullere når skadene inntreffer så ofte. For øyeblikket har laget Rafinha, Roberto og Messi på skadelisten mens spillere som Rakitic, Busquets og Mascherano trenger hvile.
Skadesituasjonen er som den er og laget kan ikke skylde på dette, der alt annet enn seier vil være en skuffelse på hjemmebane. En positiv nyhet å trekke frem er at Luis Enrique nå kan regne med Iniesta i laget etter en måned på sidelinjen.
Hvem: Barcelona – Eibar
Hva: Liga BBVA, Runde 9
Hvor: Camp Nou
Når: Søndag, 25 oktober 2015 kl: 18.15