Liverpools brasilianske stjerne Philippe Coutinho er ikke bare ryktet til Barcelona, han ønsker seg også til katalanerne selv, ifølge spanske Sport.
Trenerne i FC Barcelona er overbevist om at han har mye spennende å tilføye det offensive spillet i klubben, også som en erstatter etter Pedros avgang. Det er imidlertidig økonomien som må kan stå i veien for et eventuelt kjøp av den offensive midtbanespilleren. Men det skal altså være kjent at brasilianeren ønsker seg til klubben.
Coutinhos nye agent har et godt forhold til klubben. Det er snakk om samme agent som var i samtaler med klubben angående David Luiz og Marquinhos for en liten stund tilbake. Denne relasjonen vil også legge ekstra vekt på vektskålen som veier for at overgangen blir gjennomført.

Pengeproblem?

Etter salget av Pedro og skader på både Rafinha og Messi skal Luis Enrique være ivrig etter å få inn forsterkninger i angrepet. Coutinho har tidligere vist god form i La Liga etter et låneopphold i Espanyol, og ikke minst i Premier League der han virkelig har slått an og blitt en publikumsfavoritt blant Liverpool-fansen. Det er imidlertidig en viktig faktor som veier imot et kjøp av brasilianeren. Etter kjøpet av Arda Turan og Aleix Vidal i sommer har Barcelona allerede begynt å skrape i pengekassa og vil ha mindre å rutte med dersom Coutinho skulle være på vei allerede i januar-vinduet. Med tanke på at Liverpool også i øyeblikket ansetter ny manager etter Brendan Rodgers avgang, kan prislappen på Coutinho stige ettersom det er sannsynlig at han vil være en del av den nye managerens planer.
Coutinho er en ettertraktet spiller rundt om i Europa. Erkerival Real Madrid skal også være blant de interesserte, men hovedpersonen selv foretrekker Barça. Etter å ha vært på lån i Espanyol i et halvt år har brassen allerede rukket å bli kjent med byen, i tillegg til å være en god venn av vår egen brasilianske stjerne, Neymar. Sistnevnte har uttalt at hans kolleger på landslaget tas imot med åpne armer dersom de signerer for Barcelona.