Etter onsdagens blunder mot Celta Vigo har Luis Enrique fortsatt har full tro på sitt Barça.
Enrique dukket som vanlig dagen før kamp, opp på pressekonferanse på Ciutat Esportiva Joan Gamper for å snakke om lørdagen når nyopprykkede Las Palmas gjester Camp Nou. Temaet ble naturligvis raskt fokusert mot Celta Vigo-tapet der «Lucho» håper laget har lært og at han er fullt klar over at laget må forbedres på mange områder:

— Tapet mot Celta Vigo har lært oss hvor vanskelig det er å vinne.

— Det vi ser på nå er hvor mange tabber/feilgrep laget genererer. Når det gjelder vår ineffektivitet, har det vært tøffere for oss en vanlig.

Men til tross for alt det negative, er Enrique sikker på at problemene er temporære og var klar i sin tale:

— Jeg har ingen tvil om at problemene kun er midlertidige. Dette laget kommer til å score mange mål.

Problemer i forsvar

En annen viktig del er å tette igjen bak. Barça trenger å forbedre seg defensivt og slippe inn færre mål. Angående det defensive ble også keepersituasjonen brakt opp, da ter Stegens prestasjoner i de siste kampene har vært noe stillferdig. Barça-manageren tok dog keeperen i forsvar:

— Det kan være lett å peke ut individuelle tabber, men vi ser på det som et lag-problem. Keepere slipper ikke inn mål (av dem selv), det er det hele laget som gjør.

Onsdagens tap førte også til at Barça ble dyttet ned fra førsteplassen i La Liga, noe som ikke er godt nok for «Lucho»:

— Alle andre plasser enn førsteplass er ikke der vi ønsker å være.

Sandro og Alba tilbake i trening

Katalanerne har har en god mulighet til å hente seg inn igjen med en seier på lørdag kl 16.00 på Camp Nou. Manageren kunne raportere at både Sandro Ramírez og Jordi Alba trente igjen med laget på fredag og potensielt kan bli en del av tropen igjen til kampen. Sergi Roberto fikk dessuten litt oppmerksomhet fra Enrique:

— Han er et godt alternativ på midten. Vi har ikke flust av spillere i de sentrale posisjonene, så jeg utelukker ikke at han kommer til å spille der.