Å være på besøk på Balaídos er aldri lett. Denne kvelden ble intet unntak.
Etter en meget flott kamp av Celta Vigo måtte FC Barcelona se tre poeng samt tabelltopp tapes etter å ha blitt knust 4–1 på Balaídos.

Vurderingene

Ter Stegen (3): Slipper inn ikke bare et par, men til slutt fire mål i kveld. Tyskeren har blitt smått kritisert for sitt spill i buret i det siste, men stilte med blanke ark igjen denne onsdagskvelden, men også denne kampen endte med katastrofe. Uten at ter Stegen kan klandres for alt for mye, slipper han fortsatt inn fire mål og må trekkes kraftig for en gjennsomsnittlig svak kamp. Får vanskelige situasjoner en-mot-en mot seg ved et par anledninger og får ikke særlig stor hjelp av forsvaret. Bør Jordi Masip få på seg hanskene til neste kamp, dersom Bravo ennå ikke er klar?
Dani Alves (2): Sliter med Nolitos tryllekunster nede på Barças høyrekant. Blir barnemat for Iago Aspas på 3–0-scoringen og spiller generelt sett en meget svak kamp.
Piqué (3): Den sterkeste i forsvar til å starte med, men så kommer denne blunderen på 2–0-scoringen til Aspas som virkelig er en brøler av Piqué. Backfireren vår sliter hele kampen og Piqué — til tross for en positiv start de første 20 minuttene — blir også dratt ned i søla sammen med resten av forsvaret.
Mascherano (3): Virker helt fraværende i starten av kampen, og det fortsetter dessverre i det sporet gjennom store deler av kampen. Så ut til å våkne litt da det gjenstod drøyt 20 minutter, uten at det var til særlig hjelp
Mathieu (3): Spiller ikke en god kamp i kveld, franskmannen. Lykkes ikke i det han foretar seg framover på banen i tillegg til at han ikke er der når det trengs defensivt.
Sergi Roberto (3): Blir mer eller mindre borte i alle de lyseblå skjortene og blir byttet ut til fordel for Munir tidlig i førsteomgang.
Busquets (4): Har noen viktige brudd og pasninger fremover som vi er vant med å se, men undertegnede stiller et spørsmålstegn ved rollen Sergio spiller i dag. I førsteomgang er han heller å finne sentralt framfor å være det sikre ankeret vi er vant til, noe som skaper store rom for Celta å boltre seg i mellom forsvaret og midtbanen vår. Blir byttet ut til fordel for litt offensiv kraft i Rakitic i andreomgang.
Iniesta (5): Muligens Barcelonas dårligste i førsteomgang. Bruker lang tid med ball, noe som resulterer i at han mister den ofte. I en kamp der Celta etterlot seg mye rom bakover burde nok ballen gått kjappere i lengderetning, noe Iniesta kunne tatt mer ansvar for da ballen ofte stoppet opp. I andreomgang tok Andrés dog opp spillet sitt et par hakk og hang mye bedre med i kampen. Fungerer tydelig mye bedre sammen med Rakitic enn Roberto på midten.
Messi (7 BB): Skaper en god del sjanser og inviterer til godt småspill med både Suárez og Neymar. Suárez er ikke helt med på notene, til tross for dette kommer det likevel en del godt ut av det som skapes, men ineffektivitet er stikkordet i kveld. Ikke nødvendigvis mest for Messi, men mye av det argentineren skaper sløses bort.
Suárez (3): Er dårlig i Barças oppbyggende spill og kommer knapt til en eneste avslutning i hele kveld. Ikke stort mer å si om uruguyaneren, som er lite synlig gjennom
Neymar (7): Er sammen med Messi skaperne i Barcelona-laget i kveld. Dribler og tar gode initiativ framover, men dette var tydeligvis ikke dagen for oss. Mye sløsing foran mål og kombinasjonsspillet sammen med Suárez og Messi sitter kanskje ikke helt som vi skulle ønske, men skaffer et trøstemål etter krempasning fra nettopp Messi – apropos samareid.

Innbyttere

Munir (3): Kommer inn og skaffer seg en tidlig sjanse, men forblir utenom den relativt anonym ut kampen.
Rakitic (5): Kommer inn og gjør en mye bedre figur enn Sergi Roberto. Bidrar til å sette opp tempoet i angrepet og skape sjanser og rom for andre. Men er et godt stykke unna noen frelser med sitt innhopp, kroaten.