Etter landslagspausen er det endelig klart for La Liga igjen og storoppgjør mot Atlético Madrid. Dette er noe av det Luis Enrique hadde å si i forkant av kampen.
Barça-manageren var klar på at det å spille mot Atlético, som en tittelutfordrer, er en god motivasjonsfaktor for laget. At hovedstadslaget er like sterke nå som da de vant ligaen i 2014 er det ingen tvil om i følge «Lucho».

— Jeg forventer en tøff kamp uavhengig av pausen som har vært. Å komme på besøk i Madrid i seg selv betyr vanskeligheter. Hvis vi ikke spiller en god kamp vil Atlético straffe oss. Landslagspausen er ingen unnskyldning verken for oss eller dem.

Ifølge Enrique er laget overbevist om at de drar til Madrid for å seire, men han understreker hvordan laget har styrket seg i sommer med signeringer som Luciano Vietto, Filipe Luís og Jackson Martínez.

— De har rustet seg opp veldig, veldig godt i sommer.

På sedvanlig vis svarte Enrique glatt gjennom hele pressekonferansen angående Barças taktiske forventninger til kampen, men tidlig ble utspillet til Piqué tatt opp for manageren. Også her forholdt Enrique seg rolig og hadde kun følgende å si:

— Piqué er en herlig fyr, han er oppriktig og original.

Skadet Bravo

Claudio Bravo pådro seg på onsdag en overbelastnings-skade i venstre leggmuskel. Det skal ikke være snakk om et langvarig skadeavbrekk, men chileneren er mest sannsynlig ute til dagens kamp. Luis kommenterte naturligvis keepersituasjonen:

— Jeg er veldig trygg på begge keeperne (ter Stegen og Masip), akkurat som resten av laget.

Tett kampprogram

Kampprogrammet er intenst tidlig i sesongen i år, men Asturianeren lot seg ikke rokke av at kalenderen ser tøff ut:

— Det kan bli tøft for oss, ja. Men hvis du snakker med mange andre managere vil du kanskje også si: «vi har også vanskelig kampprogram». Sånn er kalenderen satt opp, jeg kan ikke endre på det eller bruke det som unnskyldning for hva som måtte skje.

— Vanskelig er det, men også attraktivt for fansen, at de får så mange gode kamper (så tidlig i sesongen).