Thomas Vermaelen ble matchvinner i en kamp som stanget, stanget og stanget i Málaga-forsvaret.
Et sterkt defensivt orientert Málaga-lag skapte vanskeligheter for Barcelona denne lørdagskvelden. Til tross for å ikke skape mange farligheter, viste de at de er en hard nøtt å knekke i forsvar. Til tross for dette klarte Barcelona til slutt å få inn en scoring signert Thomas Vermaelen; hans første for Barça.

Vurderingene

Claudio Bravo (6): Har ikke stort å gjøre i førsteomgang, men blir nesten tatt på senga etter en horribel pasning fra Busquets til Juan Carlos som på direkten fra 60 meter er nære ved å sende ballen rett i buret, en situasjon som fort kunne endt i scoring, men som Bravo naturligvis ikke kunne klandres for. Har generelt sett lite å gjøre gjennom kampen.
Sergi Roberto (7): Viser gang på gang at han kan ikle seg rollen som høyreback; og han kler den godt.
Javier Mascherano (7): Står trygt og godt i forsvar og er i sin 232. kamp for Barcelona, svært nære å score sitt første mål i blårød trøye etter et innlegg fra sin landsmann, Messi, men forsøket ender i tverrliggeren.
Thomas Vermaelen (8): Er trygg og god med ballen i beina, noe vi culés liker at våre midtstoppere er. Ofrer mye og kroner det hele med sin første scoring for Barcelona. Et stort øyeblikk for belgieren som antagligvis spilte sin beste kamp i blårød trøye i kveld.
Jordi Alba (7): Er ikke så mye innvolvert da mesteparten av spillet foregår på midten eller høyresiden, men når Alba først er i aksjon gjør han sakene sine bra. Blir litt usynlig utover i kampen.
Ivan Rakitic (5): Det blir trangt med rom å spille på for Rakitic i aften, men kroaten viser gode tendenser og noen flotte glimt av storhet og hva vi vet han er kapabel til. Virker til tider ukonsentrert og gir fra seg ballen unødvendig ved personlige feil.
Sergio Busquets (8): Styrer spillet på sin vante måte, det er rett og slett nydelig å se på. Har ikke statistikker på hvor mange gjennvinninger blekkspruten fra Badía stod med allerede etter førsteomgang, i skrivende stund, men tallet er nok imponerende. Sergio har en fantastisk og unik evne til å plassere seg til rett sted til rett tid. Er han synsk?
Andrés Iniesta (9): Åpner friskt og har pasninger, driblinger og gode initiativ fremover på banen sin kjente, elegante stil. Skaper utrolig nok noen gode sjanser mot en mur av Málaga-spillere, men det blir dessverre med sjansene. Uten Iniesta i kveld kunne vi mistet mye av vår kreative kraft fremover i banen og mange sjanser kunne ha vært oss foruten, en meget sterk framvisning av kapteinen vår.
Lionel Messi (9 BB): Virker tent og klar til kamp. Jobber hardere enn det vi kanskje er vant til og vinner med det ballen tilbake ved et par anledninger. Slår vanvittige crossere og gjennombruddsballer og er — ikke uventet — skaperen i laget i stor grad, sammen med Iniesta. En viss Carlos Kameni jobbet heroisk i Málaga-buret for å hindre scoring fra argentineren og gjorde en fantastisk innsats da Messi dro fram venstreslegga gang på gang uten å overliste Kameruneren. Kunne med litt mer flaks på sin side, stått med både et og to mål i kveld.
Luis Suárez (7): Scorer et tidlig mål med hodet etter en corner, men målet ble annullert for dytting fra uruguyanerens side. Er kanskje den mest energiske og hardtjobbende spilleren utpå matta. Treffer ikke helt med alt han foretar seg, men det tar ikke motet fra han selv om denne dagen på jobb var noe frustrerende med blant annet en straffespark-situasjon som strengt tatt burde gått i favør angriperen. Blir taklet veldig mye, og tilbringer nesten like mye tid liggende på gresset som stående, men holder en fin ro til tross for omstendighetene, noe som kanskje ikke ville vært en selvfølge for litt over et år siden.
Neymar Jr. (9): Ser ikke ut til å slite nevneverdig etter kusmaen da han er aktiv langs venstrekanten og spiller en god kamp. Det er vanskelig å kombinere med et sterkt defensivt Málaga, men Neymar var et av de friskere pustene på Camp Nou i kveld. Er nære ved å skape noe stort sammen med Messi ved et par anledninger, spesielt tidlig andreomgang da Messi burde satt ballen i mål etter å ha fått den på sølvfat fra Neymar. Tar gradvis mer og mer ansvar i andreomgang og stod da for mye av det Barcelona skapte.

Innbyttere

Rafinha (6): Til tross for å få en god del av andreomgang er brassen lite innvolvert. Gjør dog ingen feil etter innhoppet.
Sandro (N/A): Får ikke nok spilletid.
Mathieu (N/A): Får ikke nok spilletid.