Lagets manager Luis Enrique er til tross for det skuffende resultatet fredag kveld fortsatt optimistisk i forkant av returoppgjøret på Camp Nou førstkommende mandag.
Det er ikke mange culés som ser seg fornøyd med resultatet på San Mamés på fredag da Athletic Bilbao regelrett knuste den katalanske giganten 4–0. Ikke bare fordi det er et svært dårlig resultat, men også fordi finalen er delt opp i to oppgjør som betyr at det vil bli svært vanskelig å komme tilbake når man ligger under med fire mål. Med et bortemål for Athletic på Camp Nou, må Barcelona score hele seks mål for å vinne Supercopa de España.
Enrique var ikke fornøyd med det han så fredag kveld.

— Det var ikke den beste versjonen av oss selv.

Men samtidig er han optimistisk og tror at Barcelona fortsatt har en mulighet til å stå med pokalen i hendene etter kampen på mandag.

— Det er ikke for kravstort å snakke om et comeback. Hvis det er et lag i Europa som kan klare det, så er det oss.

Det defensive er noe som bekymrer mange ettersom Barcelona nå har spilt to kamper og sluppet inn 8 mål(!) noe som er svært uvanlig kost. Roteringen i laget var også en snakkis etter kampen da hele midtbanen var byttet ut meddet som ansees å være andrevalgene i hver posisjon. Om det hadde Enrique følgende å si:

— Selvfølgelig bryr jeg meg om våre feil og at vi har sluppet inn så mange mål. Det er noe vi må rette opp.

— Det var mange endringer i startelleveren og det ansvaret er på meg. Jeg vil beskytte spillerne mine ettersom det ikke er den fasen av sesongen hvor man kan spille 120 minutter på tirsdag og spille igjen på fradag, så jeg lot de som trengte hvile, hvile.

— Det finnes ikke tid til unnskyldninger, det eneste vi kan gjøre er å forbedre vår prestasjon.

Lucho innrømmet at det å spille mot Athletic aldri er enkelt, men at på Camp Nou kan stemningen og hjemmefølelsen akkurat være nok til at resultatet bikker Barças vei til slutt.

— Jeg har aldri vært med på en enkel kamp mot Athletic, heller ikke som spiller. De dro nytte av våre feil. Vi kom til noen sjanser med Messi og Pedro, men i det neste øyeblikket scorte de istedenfor.

— Resultatet kan ikke endres. På mandag vil atmosfæren være i vårt favør og vi vil prøve å snu kampen på hodet for våre fans.

Andrés Iniesta

Kaptein don Andrés rakk også å slenge inn en kjapp kommentar etter fredagens nederlag:

— Laget slipper inn mye mål, noe som åpenbart gjør oss svakere. Vi må fikse våre feil og vise vår ekte identitet på Camp Nou.

Er løpet kjørt, eller kan Barça gjøre et comeback for historiebøkene på mandag?