En begredelig oppvisning av en kamp sett med Barça-øyne skulle gi et forferdelig utgangspunkt til andre finale av den spanske supercupen da Aduriz og Bilbao knuste sine gjester på San Mamés, 4-0.
FC Barcelona ble mildt sagt tatt på senga fredag kveld da første finale i den spanske supercupen ble spilt i Bilbao. Løvene fra Baskerland virket som om de spilte med dobbelt så mange mann på banen da de, etter en fantastisk innsats som var nådeløs mot stormakten fra Catalonia, kunne dra i land 4-0-seier etter deres måltyv, Aritz Aduriz, ble den store helten med et flott hat-trick.

Vurderingene

ter Stegen (3): I sin vante elegante stil er ter Stegen både overlegen i pasningsspillet og tidlig ute for å plukke gjennombruddsballer. Begge deler får tyskeren dog svi for i form av sjanser og atpåtil et nydelig baklengsmål. Etter førsteomgang så det i det minste ut som om ting fortsatt kunne snu, også for tyskeren, men det skulle bare bli værre for Barças sisteskanse som fikk mye å gjøre utover i kampen. Om han kan klandres for målene, er vanskelig å si, men uansett blir det umulig å si at dette var en godkjent dag på jobb.
Alves (1): Ingen samarbeider så godt med verdens beste fotballspiller som Dani Alves, men i denne kampen har brassen slitt med å i det hele tatt finne Messi. Må ta på seg skylden på 3-0-målet da praktisk talt har målgivende pasning til Aduriz. Sliter også med farta på 2-0-målet til Athletic da Sabin Marino fyker forbi vår høyreback. Som om ikke det var nok, lager han en fantastisk klønete straffe som gjør at Aduriz enkelt la på til 4-0 og hat-trick for spanjolen. Nei, denne kampen må du fort glemme og legge bak deg, Alves.
Bartra (3): Fikk mildt sagt mye å gjøre denne kampen, og hamler dessverre dårlig opp med det meste Bilbao skaper sammen med sin stopperkollega. En nykomponert stopperduo som ikke akkurat ble noen hit, for å si det sånn. Bedrer seg faktisk en god del da Barcelona i større grad tok over spillet i slutten av andreomgang, men likevel er det aldri snakk om noe god kamp.
Vermaelen (3): Blir lite synlig bortsett fra når Barcelona triller ball i forsvar — noe de fikk lite tid til i kveld. Har i likhet med Bartra mye å gjøre og kommer dårlig ut av det meste. Aduriz får ikke bare herje i luftrommet som han vil, men også på bakken.
Adriano (2): Spiller ikke en god kamp i dag, Adriano. Det meste går for treigt, noe som gjør at backen fort blir satt under mye press som gjør det unødvendig vanskelig for han selv og resten av laget. Slipper for lett til Bilbao-spillere på venstrekanten.
Sergi Roberto: (4) Prøver iherdig å bidra like mye i det offensive som det defensive spillet. Noe som blir en oppgave for stor for Roberto. Jobber hardt og mye, men det går rett og slett litt for fort i svingene for spanjolen på midten. Blir byttet ut til fordel for Rakitic tidlig i andreomgang.
Mascherano (4): Blir kastet rett inn i Sergios rolle på midten, en posisjon som langt ifra er uvant for Mascherano, men som likevel skulle vise seg å bli svært vanskelig i denne kampen. Presset fra Bilbao blir vanskelig å takle for Mascherano og co. til tross for at Barça kanskje spilte med den mest temposterke midtbanen de kan stille med. Blir knust i lufta av Aduriz på 3-0-scoringen. Det blir rett og slett for mye å hamle opp med for Mascherano.
Rafinha (2): Det blir lite tid til de vakre øyeblikkene Rafinha kan komme med iblant da mesteparten av tiden går til å jage Bilbao-spillere eller unngå dem. Er lite innvolvert i det som skjer og blir heller brukt som rundingsbøye av Athletic-spillerne.
Messi (4): Når ting går trådt og det er lite framgang i matchen har Messi for vane å skulle gjøre alt selv. Det er en umulig oppgave selv for magikeren når Athletic er så kompakte, sammensveiset bakover og i presset. Dribler seg bort og mister ball for ofte, som fører til farlige overgangsmuligheter til Bilbao. Får i andreomgang mer ute av det han prøver på, men det blir med forsøkene.
Suárez (2): Blir for alene på topp mot flokken av Bilbao-forsvarere. Får til noen fine kombinasjoner med Messi en sjelden gang, uten at det skapte nevneverdige farligheter av den grunn. Blir mer fokusert på å klage til dommeren enn å spille fotball.
Pedro (5): Er kanskje den som har flest gode initiativ framover, og er nære på å score tidlig i andreomgang men treffer tverrliggeren. Er veldig ivrig, kanskje litt for ivrig, som fører til en del frispark. Blir byttet ut til fordel for Sandro i andreomgang.
Innbyttere:
Rakitic (4): Etter innhoppet ser man ikke så mye til kroaten som man kanskje ville håpet. Istedenfor er det midtbanekollega Iniesta som stjeler oppmerksomheten.
Iniesta (6 BB): Kommer inn og gjør en helt annen figur enn resten av laget og viser hvor gode kvaliteter han innehar. Er den eneste som makter å få til sitt eget spill av Barça-spillerne, noe som naturligvis hjelper resten av laget. Dette bidrar til en opptur uten at det blir noe redusering ut av det. Undertegnede mener det er smått utrolig at Iniesta klarer å snu kampbildet i så stor grad som han gjør etter sitt innhopp, og for det tildeles han banens beste. I alle fall for Barcelona.
Sandro N/A: Har mye fart og arbeidskraft, men får lite spilletid og få innvolveringer.