Sport.es melder at Pedros framtid er i Manchester og at spanjolen mest sannsynlig forlater Barcelona etter Joan Gamper-kampen mot Roma.
Det har lenge versert rykter om at Pedro skal være på vei fra sitt «hjem» i FC Barcelona til fordel for både det ene og det andre laget. I det siste er det den engelske giganten Manchester United som har meldt seg som den sterkeste kandidaten til å skaffe seg duracellkaninen fra Kanariøyene og ryktene begynner å bli seriøse. På onsdag 5. august, kommer AS Roma på besøk til Camp Nou for å spille om Joan Gamper-troféet for den 50. gangen i historien. Denne kampen kan bli av det mer emosjonelle slaget da den nå er ryktet til å bli den siste kampen i Barça for Pedro etter elleve trofaste år i klubben.
Angriperen har vært en fundamental spiller gjennom FC Barcelonas mest suksessrike periode noensinne. Tar man en titt inn i troféskapet til Pedrito er det mildt sagt ikke noe å kimse av. Med totalt 19 troféer står det blant annet tre Champions League og fem La Liga-troféer der, samt VM– og EM-gull med Spanias landslag.

Ed Woodward — iverksetteren

En enighet om Pedros overgang klubbene imellom skal kun være få dager unna å fullføres. Det er de røde djevlenes direktør, Ed Woodward, som vil ankomme Barcelona i løpet av den kommende uken for alt annet enn å ligge på stranda og slikke sol, for å si det sånn.
Det var Woodward som relativt nylig sikret United ny draktsponsor i Chevrolet, noe som vil si at van Gaal kan telle opp 71 millioner euro hvert år, i Uniteds sparegris. Som om ikke det var nok, har vi spart det beste til slutt da Adidas er deres nye draktleverandør, noe som gir smått en milliard euro(!) i kassa over de neste ti sesongene. Med andre ord, er det en mann med makt og gjennomslagskraft som kommer på besøk for å sikre at overgangen skal gå i boks.
Det som muligens er slutten på forhandlingene har foregått i Manchester de siste dagene, og klubben skal har kommet med et bud nær 30 millioner euro — som angivelig er Pedros utkjøpsklausul. Det kan være snakk om en avtale rundt 26–28 millioner euro, pluss 4–6 millioner i klausuler, som gjør overgangen mulig da den overgår utkjøpsklausulen. Barça vil etter sigende at klausulene skal dreie seg om spilletid, da det er mest sannsynlig at gjennomføres. Manchester United vil dog heller ha klausulene relatert til eventuelle vunnede titler.

Tilbudt bedre kontrakt i Manchester

Ifølge Sport, har Pedro fått et bedre tilbud på bordet av United enn hans nåværende fornyede kontrakt i Barcelona, noe vingen skal ha takket ja til. Barça forlenget kontrakten til Pedro til 2019 senest i starten av Juni i håp om å øke prisen på angriperen og gjøre ham mindre lukrativ for andre klubber. Van Gaal og co. har imidlertidig overgått denne kontrakten både finansielt og i varighet. Med andre ord, skal det angivelig kun være en offisiell avtale mellom klubbene som gjenstår før Pedro setter seg på flytet til Manchester.
Luis Enrique har tidligere uttalt at han ikke ønsker at noen skal forlate klubben og hans stab, både hva angår spillere og personell på det nåværende tidspunkt. Manageren skal ha gjort alt han makter for å sinke forhandlingene om Pedro i sommer, men det er en ting han ikke kommer foruten, og det er hvis utkjøpsklausulen blir utløst. Dette skal altså være tilfellet med Manchester United. Lucho virker intens i sin vilje etter å vinne alle seks troféene denne sesongen. Derfor skulle han gjerne hatt med Pedro til den europeiske supercupfinalen mot Sevilla 11. august ettersom Neymar og Messi fortsatt er i startfasen av sesongoppkjøringen og muligens ikke er 100% klare til kampen. Nå ser det dog ut til at Joan Gamper-kampen mot Roma på onsdag likevel kan bli Pedros siste kamp i blaugrana-trøya.