Vi må tilbake til sommeren 2012 for å finne sist gang disse to legendariske lagene møttes. Slik endte forrige kamp, i Sverige.
Champions League-finalen i 2011 er sist gang United og Barça møttes i en offisiell kamp, men både i 2011 og 2012 spilte lagene mot hverandre i pre-season i henholdsvis USA og Sverige. Etter å ha revansjert 3-1-tapet i Champions League-finalen i 2011 i en 2-1-kamp den sommeren, skulle Barça igjen revansjere Uniteds seier i 2012, i Göteborg hos vår söta bror, men det måtte straffer til for å skille lagene.
Straffer skulle det også bli fler av allerede fra starten av kampen. United og Wayne Rooney fikk en krem-sjanse til å sette 1-0 til de røde djevlene tidlig i kampen da Tello felte Nani inne i feltet på klønete vis. Heldigvis for oss culés skulle ikke bare daværende keeper Victor Valdés redde straffen, men Rooney bommet også på returen.
Både Messi, Sánchez, Pedro, Nani og Kagawa skulle komme til gode sjanser utover i kampen, men Valdés i førsteomgang, Pinto i andre og De Gea for United, stod godt mellom stengene og dermed stod det 0-0 da de ordinære 90 minuttene var omme.

Målløs før straffesparkkonkurranse

Når to lag møtes på straffer er det som regel mer eller mindre 50/50 hvem som vinner, men denne dagen i Göteborg på Ullevi stadion, skulle daværende manager Tito Vilanova gjøre et røverbytte ved å bytte inn straffeekspert José Manuel Pinto i buret til andreomgang, noe som gjorde at han også stod under straffesparkkonkurransen.
I en best-av-tre straffesparkkonkurranse, skulle det begynne det dårlig for United da Nani traff treverket på første straffe. I tillegg skulle Pinto redde Ashley Youngs straffe ved å lynraskt hente ballen nede fra hans høyre hjørne. I mellomtiden hadde Xavi satt 1-0 for Barça, så da stod det kun igjen for tidligere Manchester United-stopper Piqué å sette ballen i mål. Det gjorde den høyreiste spanjolen da han sendte De Gea til venstre og satte ballen til høyre, og Barcelona vant kampen 2-0 på straffer.

Et Barcelona i toppfrom mot et fremadstormende United

I sin første sesong vant Luis Enrique alt som kunne vinnes av titler med Barcelona. Bartomeu uttalte for kort tid siden at Enrique er fornøyd med troppen etter blant annet forsterkninger i Aleix Vidal og Arda Turan. Disse blir dog ikke å se mot de røde fra Manchester da de som kjent ikke kan spille for Barça før 01. januar 2016. Noen andre kjente fjes Barça må klare seg uten er Messi, Neymar, Alves, Bravo og Mascherano som fortsat har ferie etter Copa América. Det samme gjelder for Uniteds del med Di María og Marcos Rojo. Men at det skal bli vanskelig for det engelske storlaget og møte stoltheten fra Catalonia 25. juli er det ingen tvil om.
Manchester United-manager Louis van Gaal har pekt på det han vil ha av spillere i sommer, og har fått innvilget sine kjøp, som har ført til mye shopping for de røde djevlene. Morgan Schneiderlin, Bastian Schweinsteiger, Memphis Depay og Matteo Darmian har alle blitt kjøpt av United i sommer og er tilgjengelige til kampen mot Barcelona. I tillegg har van Gaal uttalt at han er ute etter ytterligere en angriper og forsvarspiller til. Om disse nye disiplene kan bidra til å kneble et Barcelonaa i en fantastisk periode, eller om Barça fortsetter å valse over sine motstandere, gjenstår å se. Men en ting er sikkert:
Vi gleder oss til kamp!