To tredjedeler av verdens mest beryktede angrepsrekke har aldri spilt en Champions League-finale. Nå jakter Suárez og Neymar sitt første trofé i Mesterligaen.
Artikkelen er hentet fra den spanske avisen Sport.
For to år og to dager siden ble Neymar presentert som Barcelona-spiller. På den dagen, foran 56.000 fans, lovte brasilianeren å lage historie med Barça. I dag, i Berlin, kan han bli kronet som Europeisk mester sammen med en spiller han beundrer og som selv har vunnet prisen ved tre anledninger tidligere (2006, 2009, 2011). Det er selvfølgelig Lionel Messi det er snakk om, og hvem passer vel bedre til å lede sine to Sør-Amerikanske angrepskolleger til deres første Europeiske trofé, enn trollmannen fra Argentina.
I motsetning til Neymar, har Luis Suárez på sin side en fortid med mye fotball i Europa siden sin ankomst til Nederlanske Groningen i 2006. Men uruguyaneren har aldri hatt sjansen til å komme i nærheten av det velkjente Mesterliga-trofeet, ikke med Ajax, ei heller med Liverpool. Nå i sin første sesong som Barça-spiller, er han kun 90 minutter unna å oppfylle drømmen.

Umulig uten Messi

Neymar og Suárez har begge vært fundamentale i Barças suksess og på veien til Berlin. Men uten en viss argentiner, ville nok ingen av de to vært i en finale i år. Messi, den udiskutable lederen av laget, vet allerede hvordan det er å oppleve en kamp med slik storhet og oppmerksomhet. Finalen i Paris 2006 fikk ikke Messi spille grunnet skade, men i både 2009 og 2011, i Roma og på Wembley, husker vi alle hvor viktig han var i kampene som begge var mot Manchester United. I begge kampene ble han avgjørende med sine to scoringer, og de samme årene vant han Ballon d’Or ved slutten av året.
I kontrast av Messis utrolige prestasjoner og titler, kommer hans to andre makkere i angrep til Berlin som debutanter. Neymar vant Sør-Amerikas svar på Champions League i 2011 da han vant Copa Libertadores med Santos, mens Suárez vant Copa America med Uruguay det samme året.

— Å spille denne finalen er en drøm jeg har hatt siden jeg var en liten gutt. Nå håper jeg bare på at vi klarer å finne den.

Sa Neymar til en Spansk TV-kanal denne uken.
Luis Suárez har også snakket med media om blant annet MSN-trioen han er en viktig del av, og som Barcelona har som fremste våpen i kampen om Mesterliga-trofeet.

— Vi jobber sammen gjennom uken, men det er når vi spiller kamper at vi virkelig blir lærer hverandre å kjenne. Man lærer hvilke bevegelser de andre drar nytte av. Vårt forhold både på og av banen er veldig godt. Ingen tror man er bedre enn andre, mest fordi alle vet hvem som er best. Vi prøver å nå Messis nivå.

Ambisjonene Suárez og Neymar har for å vinne deres første Champions League deles med ni andre spillere i Enriques lag: ter Stegen, Rakitic, Rafinha, Bravo, Douglas, Alba, Vermaelen, Mathieu og Masip. Nesten halve laget, klare for å åpne døren inn til et nytt kapittel i klubbens historie.