I Barcelona skal Ivan Rakitic formodentlig være på vei ut av klubben denne sommeren. Troppen er overfylt i midtbaneleddet og kroaten er ikke lenger uunnværlig i Valverdes system. Klubben skal ikke være interessert i å forlenge med Rakitic, som fortsatt har to år igjen av kontrakten. Derfor befinner han seg i den ideelle posisjonen for klubben til å bli solgt og prislappen er satt til 50 millioner euro.

Interesse både i England og Italia

De kommende dagene er svært viktige for det engelske markedet da overgangsvinduet stenger 8. August, om en drøy ukes tid. Manchester United vurderer sterkt å selge Paul Pogba til Real Madrid for 150 millioner euro og vil naturligvis bruke de pengene til å investere i en ny midtbanespiller. En av de som står høyt på ønskelisten er Ivan Rakitic. Den engelske storklubben skal ha kontaktet Barça for noen uker siden, men har foreløpig ikke kommet med et offisielt bud.

Rakitic selv ønsker å bli værende i klubben, men skal etter sigende foretrekke Italia dersom han må dra. Her har Inter har meldt sin interesse, men tingenes tilstand er litt mer innviklet. Inters kinesiske eiere er ofte innblandet i store overgangssaker, men legger aldri pengene på bordet, noe som fører til at FC Barcelona ikke føler de kan stole på Inter. Dermed er det United som står som det mest sannsynlige alternativet. Det eneste Barça er krystallklare på er at de ikke er villig til å selge under 50 millioner euro.

Kunne forlatt klubben forrige sommer

FC Barcelona skal ha vært nære ved å selge Rakitic forrige sommer. Etter å ha fått grønt lys for en overgang til PSG verdt 90 millioner euro skal Rakitic selv i siste øyeblikk ha bestemt seg for å bli værende i Catalonia. Sport.es melder at Ivan gjorde dette i et håp om at hans lojalitet skulle bli belønnet med en ny kontrakt, men det har ikke vært tilfellet.