Midtstopperen understreker viktigheten av den fysiske treningen og moralen i laget inn mot sesongavslutningen.
Med kun en liten kneik igjen av fotballsesongen, dog den viktigste, kunne ikke FC Barcelona vært i stort bedre form. Bartra deltok nylig i en kampanje for Jack & Jones, men det stoppet ikke Barçagutten fra å ta seg tid til å snakke om hvordan tilstanden er i laget, kun en drøy måned før sesongslutt.

— Vi har jobbet veldig hardt med det fysiske allerede fra pre-season av. I tillegg har vi jobbet mye med det psykologiske aspektet sånn at alle skal kunne være klare til dyst, til enhver tid. Det er grunnen til at vi er i såpass god form nå.

I tillegg la han vekt på hvor viktig det har vært med roteringen i laget, at så mange spillere har fått spille i de store kampene.

— På den måten har vi fått tid til å hvile spillere, men samtidig holde alle aktive.

Marc var veldig glad for å ha vært en del av 6–0-seieren mot Getafe tirsdag kveld. Luis Enriques lag har vært solide defensivt i det siste, og har på alle de 8 kampene i april kun sluppet inn fire mål, der de fire siste kampene har endt med smultringer for Bravo og ter Stegen.

— Å score seks mål er fabelaktig, men det er å holde nullen også.

Midstopperen snakket også om de svært interessante semifinalene mot Bayern München som er i anmarsj, og om stopperkollega Vermaelens vei tilbake til skadefri tilværelse.

Champions League

— Kampene mot Bayern vil bli veldig tøffe. Det er en europeisk toppkamp, semifinale, alt kan skje. De har riktignok noen skader på spillere som er sentrale i laget, men man kan aldri ta lett på et av de beste lagene i Europa.

— Det beste vi kan gjøre er å ta en kamp av gangen. Det er det manageren forteller oss å gjøre, og det er det som har ført oss hit vi er nå — tittelutfordrere i alle tre turneringer.

Vermaelens comeback

— Jeg er veldig glad på Vermaelens vegne. Han har gått gjennom noen tøffe tider. Dette er første gang siden han kom hit at han virkelig føler seg som en spiller.

— Jeg har selvfølgelig mer konkurranse (om midtstopperplass), men det har jeg alltid hatt her i Barça. Det er det som har gjort meg bedre, både mentalt og fysisk. Det er viktig å tilpasse seg sånn at konkurransen gjør deg bedre, ikke verre.