Etter en fantastisk start på året, ser 2015 foreløpig ut til å bli et skummelt år for Barças motstandere.

Enorm progresjon

Etter den 15. runden i La Liga, lå Messi 12 mål bak Cristiano Ronaldo, men siden det har argentineren tatt igjen hele forspranget portugiseren har hatt på Pichichi-trofeet. Nå står begge med 30 mål på 26 serierunder, etter Messis hat-trick mot Rayo Vallecano sist søndag.
Hvis man ser på formen til Messi etter nyåret, er statistikken fenomenal. Ronaldo har scort 4 mål i ligaen siden nyttår, mens Leo står med 15(!)
Ikke overraskende er det Cristiano og Lionel som topper toppscoringslisten i Spania med sine 30 mål hver. Bak dem er Neymar med 17, mens Griezmann og Carlos Bacca deler tredjeplassen med 14 mål.

Nok en rekord samtidig som Pelé ble satt i skyggen

De siste månedene har vært kolosale for Messi, og i kampen mot Vallecano ble nok en milepæl nådd av den lille argentineren. Med 24 hat-tricks går han nemlig forbi Telmo Zarra med sine 23, for flest hat-tricks i den spanske ligaen.
De tre målene mot Vallecano kom på rett under 12 minutter, som er personlig rekord for Leo.
Nå står han med 41 mål i alle turneringer hittil i sesongen, som er nøyaktig det han scorte hele fjorårssesongen. Det ser altså ut til å at dette kan bli en meget god sesong for Messi, ettersom Barça har 14-19 kamper igjen å spille, alt ettersom hvor langt Luis Enrique kan få laget i Champions League.
Med 41 mål, betyr det at Messi har gått forbi fotballegenden Pelé som mestscorende over seks sesonger på rad. Siden 2009/2010-sesongen har argentineren scort 315 mål. Pelé på sin side scorte 313 mål mellom 1958 og 1963. Den brasilianske fotballkongen har med andre ord sittet i over 50 år med et slikt antall scoringer, uten å ha blitt overgått. Helt til nå.
Med 14-19 kamper igjen å spille, vil Messi trolig legge til et par scoringer til statistikken før vi har en fasit for årets sesong.

Sentral i laget

Barça har vunnet 14 av 16 kamper så langt i 2015, scort 56 mål og sluppet inn 13. Disse resultatene har ført til ledelse i La Liga, finale i Copa del Rey og en sterk posisjon i Champions League før returmøtet mot Manchester City neste uke.
I tillegg til alle målene har også Messi mange målgivende pasninger. Ikke færre enn elleve i 2015. Messi har med andre ord spilt en rolle i 52% av Barcelonas mål.
Foto: fcbarcelona.com og barcablaugranes.com