President Josep Maria Bartomeu sier klubben vil gå langt for å bevise sin uskyld.
Den mye omtalte Bartomeu har snakket med de to katalanske TV-kanalene TV3 og 8TV. Der hevder han anklagene mot ham og klubben i forhold til Neymar-overgangen er et simpelt angrep på klubben. I intervjuene sparer ikke presidenten på kruttet.

— Det er meningsløst å anklage enn klubb som Barça, det er fullstendig ute av proposjoner. Dette er et angrep, og vi akter å forsvare oss selv. Det er et overtråkk over grensen, og vi må si at nok er nok.

Bartomeu informerte om at han neste uke skal til Audencia Nacional (Den nasjonale domstolen) for å igjen fortelle sannheten.

— Jeg ønsker å gjøre det klart at Barça ikke har gjort noe galt. Alt vi har gjort er å hente Neymar til klubben. Hverken klubbens ledelse, ansatte eller direktører har gjort noe galt. Alt dette har kommet fra noen som ikke ville at Neymar skulle gå til klubben vår.

Sport og politikk

Presidenten var tydelig på at fremgangsmåten ved overgangen har vært gjennomsiktig, i den forstand at det alltid har vært fullstendig utelukket med penger under bordet, juks på kammerset, eller den slags uredelighet. Klubben skal ha fulgt de vanlige trinnene ved signering av en spiller, og kontinuerlig hatt vurderinger og god oversikt underveis, i tillegg gitt ut offentlig informasjon, som at brasilianeren kostet 57 millioner euro. «En sum vi står fast ved», forteller Bartomeu. Videre forklarte Josep hva han tror er årsaken til saken:

— Det er noen kontrakter Barça tolker annerledes enn den nasjonale domstolen. Jeg vil tro det er der forskjellen ligger.

I fjor holdt Barcelona frihetskonsert på Camp Nou, og spilte en kamp iført drakten med det katalanske flagget. Den katalanske uavhengighets-marsjen jomet over mektige Camp Nou, noe Bartomeu mener kanskje ikke falt i smak hos alle i Spania, og dermed ser både en politisk og sportslig vinkling på saken.

— FC Barcelona har i hele sin historie lidd urett, og dette er nok et eksempel. Det er alvorlig, og jeg ønsker å komme til bunns i dette. Vi har gjort ting på riktig vis, og vil fortsette å være sterke, og mer med, om nødvendig.

Vi ønsker å komme til sannheten

Presidenten minnet om at det er 30-35 år siden sist gang en lignende sak skjedde, og hevder at det ikke er noe malplassert som har oppstått. I følge Bartomeu har Barcelona alltid villet komme til bunns i saken, ettersom klubben ikke har gjort noe galt, eller brutt noen lov. Hverken Sandro Rosell eller han selv tar på seg noe skyld, da de alltid skal ha handlet innenfor lovverket.

Andre juridiske undersøkelser

Til slutt fortalte han at det i tillegg har vært rettslige undersøkelser mot han selv og andre direktører i klubben, og omtaler dette som en tilfeldighet. Til og med spillere fra førstelaget skal ha blitt undersøkt.

— Barça er i søkelyset. Det er statsmaktene som ikke anerkjenner at FC Barcelona skal være vellykket. Vi er under angrep, noe vi mener er uforskyldt.