I et omfattende intervju med fcbarcelona.com har ter Stegen satt ord på hvordan tilværelsen i Barcelona er etter drøyt halvspilt sesong
Din overgang til Barça ble offentliggjort i Mai, det er nå flere måneder siden, hvordan har du gjort deg til rette i klubben?
«Alt er litt annerledes enn i Mönchengladbach; både laget og omstendighetene, men jeg synes det går bra.»
Språket var ikke din sterkeste side ved din ankomst. Hvordan er spansken din nå?
«Jeg tar mange spansk-timer, men det er vanskelig å holde en samtale gående, for det er mange som snakker katalansk – et vanskelig språk. Når folk snakker følger jeg greit med i samtalen, men hvis de snakker direkte til meg blir det vanskeligere med en gang. Uansett, føler jeg meg fornøyd med hvordan det går.»
Blant dine kvaliteter, er din kontroll med ballen med begge bein fremragende. Er du begge-bent?
«Ja, jeg er det. Helt siden jeg var liten har jeg alltid spilt på samme måte og jobbet mye med ballkontroll. Det er sånn jeg spiller, og det virker som om mange blir overrasket når de ser det.»
Hvordan bestemmer du deg for hvilket ben du skal bruke?
«Det kommer an på situasjonen. Det er mange faktorer som spiller inn, men uansett er det å kunne spille med begge ben en fordel her. Selvfølgelig kan ikke hver eneste pasning være perfekt, men ideen er å kunne løse enhver situasjon midt i spillet.»
Har din tid som utespiller hjulpet deg i keeper-rollen?
«Det er veldig lenge siden, men jeg tror det har vært til hjelp i mine tidlige keeper-dager. Kanskje jeg oppfatter og ser situasjoner litt annerledes, enn jeg hadde gjort dersom jeg bare hadde spilt keeper.»
Det virker som om du har et veldig avslappet forhold til både kritikk og ros. Er det sant at det ikke påvirker deg?
«Jeg henger meg ikke opp i det når jeg mottar positive eller negative tilbakemeldinger. For meg er det viktigst å se på kampene uavhengig om jeg har spilt godt eller ikke. Det er hva folk som står meg nær sier, som keeper-trener De La Fuente, jeg bryr meg mest om. Så kan jeg trekke mine egne konklusjoner deretter.»
Foreløpig av Claudio Bravo vært førstevalget mellom stengene i ligaen og du i Champions League og Copa del Rey. Hva synes du om det?
«Det er en litt tøff situasjon. Jeg gir alltid 100% og det vil jeg fortsette å gjøre. Bravo gjør en strålende jobb i ligaen og det er en avgjørelse som må respekteres, men jeg skal fortsette å kjempe.»
Fortell om Barças sjanser i ligaen, Champions League og Copa del Rey
«Vi må holde oss fokuserte. I ligaen håper vi på at Madrid snubler, noe de sikkert vil. For å holde oss i tittelrace må vi fortsette å vinne våre kamper. I cuper og Champions League er flaks definitivt en faktor; vi må lage vår egen. Vi prøver så godt vi kan.»
Du har nå to vanskelige oppgjør foran deg i Villarreal og Manchester City, begge med returkamper. Hvordan tilnærmer du deg disse kampene?
«Jeg tror vi har en sjanse. Vi må bare fortsette det vi gjør hver eneste dag. Hvis vi spiller god fotball og er solide i forsvar, vil vi ha gode muligheter for å slå både Villarreal og Manchester City.»