Den tidligere Barcelona-spilleren melder seg på i diskusjonen om alt hurmulheiet i klubben
Bulgaren er sterkt kritisk til den institusjonelle situasjonen og uroen i FC Barcelona.

— For meg ser det ut som om Barça styrter i kaos. Alt er så opp-ned for tiden, og som om ikke det var nok, er den neste ligakampen mot Atlético. Vi vil ikke se et Barcelona returnere tilbake til van Gaal perioden – vinne ligaen med 13.000 på tribunen. Det er den veien det peker.

Stoichkov vet selv hvordan det er å være Ballon d’Or vinner, da han selv vant prisen i 1994, og hadde følgende å si om vår firedoble vinner av den gjeve prisen.

— Har du verdens beste spiller i klubben, må han sees etter å passes på. Men nå virker det som at fordi han fikk to dagers ekstra ferie, kunne han ikke spille (mot Sociedad), fordi da kunne han ende opp med å bli skadet. Hvem gav han tillatelse til det? Hvis noen autoriserer det, må det være en forutsetning at han kan returnere spilleklar. Alle spillere må behandles likt.

Videre fortalte Hristo at saken hadde ikke spilt så stor rolle dersom Barça hadde vunnet. Da hadde vi vært på tabelltopp og alle ville vært fornøyd, men det gjorde vi altså ikke. Problemet er at vi tapte kampen og måten vi tapte på.
Tidligere denne uken har ryktene florert om at Messi skal være på vei til blant annet Chelsea. Dette gir Stoichkov angivelig blaffen i.

— Messi burde ende sin karriere i Barcelona, dermed basta. Det må settes en stopper for disse dumme stridighetene. Han trenger å bli sett etter og passet på.

Bulgaren hadde også sitt å si om Barças nye manager for sesongen, Luis Enrique, som har blitt mye omtalt i media.

— For fem måneder siden var alle glade fordi de trodde klubben endelig hadde fått sin frelser. Men hans ankomst tilbake til klubben maskerte bare situsjonen som foregår innad i klubben hos styret.

For det er nettopp i styret hysteriet har pågått. Stoichkov er ikke imponert over Bartomeu eller hans forgjenger Sandro Rosell.

— Josep María ble kun valgt som president fordi klubbens vedtekter sier så, men jeg synes de burde endres da verken Bartomeu eller Rosell ville bli valgt til president slik det er nå. Josep Maria er en god person, han er god på basketball, men fotball?… Han er ikke rett mann som president for FC Barcelona. Men det er heller ikke helt hans feil, han har bare jobben fordi en viss feiging sluttet.

I sommer ble blant annet Deulofeu, Denis Suárez og Tello sendt ut på lån til henholdsvis Sevilla og Porto. Førstnevnte har lenge blitt spådd en lys fremtid, men ble til fansens frustasjon ei heller å se i den blå-røde drakta denne sesongen etter et år i Everton, da han ble sendt videre til Sevilla. Dette er Stoichkovs syn på spillerstallen.

— Barça har spillere ute på lån – spillere som gjør det godt. For bare fem måneder siden kunne ikke disse spillerne spille for klubben fordi de ikke hadde kvaliteten inne. Kun fem måneder siden, og de ble ikke verdsatt på samme måte som nå. Ta Montoya for eksempel, gutten blir ikke verdsatt, stakkars. De sier han ikke er god nok for førstelaget, så han kommer antagligvis til å forlate i januarvinduet. Men nå har han plutslig spilt tre kamper fra start… Det er for mange kontroverser av denne typen. Jeg begriper det ikke.

Til slutt ville den bulgarske legenden også ha et ord med angående signeringene klubben har foretatt seg, som tydelig er ivrig etter fler typer som kan utrette noe fremover.

— Jeg kan ikke forstå hvorfor ikke Barça gikk for Isco eller Toni Kroos. Det er ikke Luis Suárez’ feil, han er den fødte målscorer. Men likevel «dreper» klubben han, akkurat som med Eto’o og Ibrahimovic.

Er du enig i Hristo Stoichkovs uttalelser? Eller hva synes du om klubbens situasjon?