Den tidligere Barça-backen vil annonsere avslutningen på en meget innholdsrik karriere på fredag
I alle fall om man skal tro hans nåværende manager i Olympiakos, Míchel. 51-åringen skal ha fortalt følgende til Nova TV.

— Han tok avgjørelsen om å forlate Olympiakos for to måneder siden. Jeg er stolt over å ha fått være manageren hans denne sesongen.

Abidal i Barcelona

Etter seks år på Camp Nou fikk franskmannen med seg fire ligatitler og to Champions League troféer. I mars 2011 måtte venstrebacken legges under kniven for å fjerne kreften han hadde oppstått i hans lever. Men det klarte ikke å ta knekken på en fighter som Abidal, som uforventet karret seg tilbake på fotballbanen og rett inn i Barcelonas startellever i Champions League-finalen mot Manchester United på Wembley, kun to måneder etter. Synet av nettopp han som løftet troféet senere den kvelden, har brent seg på netthinnen til mange fotballfans verden over. Et fantastisk øyeblikk.
Ett år senere gikk Éric gjennom en suksessfull levertransplantasjon, og forlot også Barcelona til fordel for Monaco i en nogenlunde bisarr situasjon med klubbledelsen.
Abidal vs Tevez
Nå skal han altså ha spilt sin siste kamp for Olympiakos sist onsdag i en 2-0 seier over Panionios. Abidal har startet 8 av 14 kamper i den greske ligaen, pluss samtlige av kampene i gruppespillet i Champions League. Abidal har også 67 kamper for landslaget Frankrike i løpet av sin karriere.
Abidal legger opp
Takk for en minneverdig, rørende og flott karriere, Éric Abidal.