Uruguyaneren blir kun slått av Messi i antall målgivende
Luis Súarez vant gullskoen for sin fantastiske sesong med Liverpool sist sesong, men nå viser han oss Barçafans at han kan mer enn å score mål. Selv om han ikke har funnet veien til nettmaskene helt enda, har det likevel kommet tre målgivende pasninger fra superspissen.
For det var nettopp Suárez som assisterte Neymars mål mot Madrid på Santiago Bernabéu i førstnevntes offisielle debut for Barcelona, kun etter tre minutters spill. Mot Almería fikk han bare 45 minutter på banen, men rakk å assistere Neymar nok en gang, samt assistere Jordi Alba for å sikre seier i sliteseieren. Uruguyaneren traff selv tverrliggeren ved en anledning og satt også opp Messi som headet rett i tverrliggeren i samme kamp.

Assist-toppen i Barcelona

Messi med sine ni, er nå den eneste med flere målgivende enn Suárez som har tre. Dani Alves og Iniesta følger etter med to assist, mens Piqué, Alba, Bartra, Rafinha, Busquets, Rakitic, Pedro og Munir står alle med en assist hver.

Jakter mål

Ved å allerede vise at han kan assistere sine lagkamerater, må Suárez’ neste utfordring bli å score sitt første offisielle mål for laget. Det skal ikke stå på forsøkene da kun Messi har vært den spilleren med flere skuddforsøk og dribleraid enn Suárez i kampene han har spilt. Treffsikkerheten på pasningene er heller ikke til å klage på. Mot Real Madrid traff uruguyaneren på 90.91% av sine 33 pasningsforsøk.