Leo har tangert Raúl som toppscorer i Mesterligaen
En fantastisk og prestisjetung rekord som det har vært mye snakk om. Både Messi og Cristiano Ronaldo har nærmet seg den med stormskritt i det siste, og under kampen mot Ajax måtte Raúl se seg nødt til å dele rekorden med den kanskje største av de to fotballkunstnerne.

71 mål på 90 kamper

Argentinerens Champions League-debut kom i 2004/2005-sesongen. Sesongen etter scorte han sitt første mål i en 5-0 seier mot Panathinaikos på Camp Nou, kun 18 år gammel. Nå elleve sesonger senere har han tatt steg for steg i rekordfart, og satt sitt tydelige avtrykk i turneringen. Med hele 71 mål på kun 90 kamper, sier det litt om hvor dødelig effektiv han er, sammenlignet med Raúl som brukte 142 kamper på sine 71 mål.
Cristiano Ronalo på sin side har også en utrolig statistikk med 70 mål på 107 kamper.
For å få en liten oversikt over veien Messi har gått og målene han har scort, har man på bildet under kartlagt statistikk og informasjon rundt alle målene.

Foto: fcbarcelona.com
Både Messi og Cristiano Ronaldo vil utvilsomt fyke forbi Raúls rekord i løpet av denne sesongens Champions League. Så gjenstår det bare å se hvem som blir stående med rekorden til slutt, ene og alene. I forhold til alder har riktignok Messi to år på seg, selv om Cristiano Ronaldo ikke er i nærheten av å vise tegn til formsvikt enda.