Et tilbakeblikk på fjorårets vanvittige El Clásico i hovedstad Madrid
Santiago Bernabéu er fullpakket i hvite flagg og drakter, med unntak av en liten gjeng culés, tilsynelatende bortgjemt i alle Real Madrid-elementene. Alle de 85 454 tilskuerne håper, og innerst inne vet, at dette blir en fantastisk kamp, som det jo blir når det er El Clásico.
I ligaen er det nå jevnt i toppen mellom Barcelona og Madrid-lagene, Real og Atlético. En seier i dette oppgjøret vil bety mye for begge lag. Tata Martino og Carlo Ancelotti har gjort sitt ytterste for å forberede spillerne sine til det prestisjefylte rivaloppgjøret, og nå gjenstår hovedretten, selve kampen og spillernes prestasjoner på banen.

Fartsfylt 1. omgang

Dommeren blåste kampen igang, og fra det øyeblikket startet også sirkuset. To jevnspilte lag etter kun fem minutter spill, skulle snart bli skilt ved det som omtrent var kampens fødsel. Kun seks minutter hadde gått før Barcelona satte fart fremover mens Real Madrid stod på hæla. Messi trer gjennom en mutters alene Iniesta på kanten av seksten, han får et godt medtak før han moser ballen inn via tverrliggeren med venstrefoten sin. Diego López er sjanseløs, Real Madrid er sjokkerte og Barcelona får en fantastisk start på kampen.
Noen minutter senere var Barça nære ved å sjokkere igjen. Fàbregas får ballen på egen banehalvdel og bruker kun en brøkdel av et sekund på å sende Messi – som kommer fossende gjennom forsvaret – gjennom, alene foran mål. Argentineren tar imot ballen på estetisk vis, men kommer til dårlig avslutning. En stor sjanse som burde blitt utnyttet bedre.
Real Madrid øynet nå en mulighet til å hente seg inn i kampen, især Di María som etter 16 minutter begynte å herje på Barcelonas høyreside. Etter drøyt 19 minutter kom han til innlegg der Benzema lå og lurte i boksen, sistnevnte knuste Mascherano i lufta og vartet opp med et flott hodestøt. Valdés derimot hadde andre planer, og fikk på et eller annet vis en labb på ballen, men det holdt ikke. Headingen var for hard, det gikk for fort, dermed eksploderte Santiago Bernabéu og utligningen var et faktum.
Værre skulle det bli for katalanerne på besøk i hovedstaden. Fire minutter senere var Di María igjen på tur ute på Madrids venstre-kant og kom til nok et innlegg. En helt upresset Benzema kunne ta ned kula med låret på lekkert vis, og banke ballen i mål bak en sjanseløs Valdés. 2-1 og Madrid har snudd det på under fem minutter.
Benzema scorer…æsj
På dette tidspunktet ser Madrid veldig farlige ut, og er heller ikke langt unna 3-1 og hat-trick ved Benzema, men et farlig skudd fra franskmannen blir stoppet på målstreken av Piqué.

Barcelona tar seg sammen

Klokken viser at en halvtime har blitt spilt, og Barcelona skjønner at noe må gjøres, hvis ikke vil mål nummer tre for Madrid, komme hvert øyeblikk. Så bortelaget starter å presse Madrid tilbake og kommer nærmere og nærmere et mål. I det 41. minutt får de endelig hull på byllen da Messi og Neymar begynner med klikk-klakk spill inne i boksen til Madrid, ballen havner til slutt hos argentineren som omringet av Real forsvarere, setter ballen i mål. Det er 2-2 og spenningen er til å ta og føle på.

Real Madrid får straffe

Andre omgang starter rolig. Det virker nesten som om begge lag ble litt satt ut av den første omgangen, og ikke er helt sikre på hva som lønner seg å gjøre nå. 8 minutter ut i andre omgang får dog Real Madrid straffe. Dani Alves feller Cristiano Ronaldo med en nokså beskjeden takling, TV-bildene viser også at forseelsen skjer utenfor sekstenmeteren. Straffe blir det uansett, og det portugisiske vidunderet er som vanlig sikker fra straffemerket, det står 3-2.
Flere straffer skulle det bli. Messi slo en nydelig stikker til Neymar i det 62. minutt, Neymar spurter forbi Marcelo og Sergio Ramos og er nå alene mot keeper López. Men før brasilianeren rekker å komme til skudd, er Ramos bortpå hælen til Neymar som går teatralsk i bakken. Da Neymar er bakerste mann og en tydelig stor målsjanse ble brutt, får Ramos det røde kortet. Det er strengt dømt. Messi plasserer ballen på krittmerket og er sikker når straffen tas, knallhardt i hjørnet.
For en kamp vi har fått servert. Den har inneholdt alt en perfekt fotballkamp burde inneholde, og den er fortsatt ikke ferdig.

Messi blir historisk og sikrer seier for Barça

Etter Ramos’ røde kort, ofres tomålsscorer Benzema for en ny midtstopper, dermed kommer Raphaël Varane inn. Barcelona foretar seg også et bytte da Pedro kommer inn til fordel for Neymar. Med kun 10 mann på banen blir Madrid litt passive, og det fører til sjanser for gjestene. Dani Alves får ballen på rundt 20 meter etter noe balltrilling rundt hjemmelagets sekstenmeter. Helt upresset får han tid til å lade børsa og smeller ballen i stolpen. Veldig nære en scoring, men det blir kun et skremmerskudd mot Madrid.
Daværende trener Gerardo «Tata» Martino liker tydeligvis det han ser, men vil ha mer, han vil se det fjerde målet komme, han vil se Barcelona seire i denne elleville kampen. Det er nå eller aldri. Så i det 77. minutt bytter han inn Alexis Sánchez for Fàbregas. Et offensivt bytte.
Så kom øyeblikket alle vi culés hadde ventet på. Tata skulle få det målet laget hans hadde slik iver etter å skape. Iniesta ble dratt ned i sekstenmeteren av Alonso og Carvajal, dommeren var sikker i sin sak og pekte umiddelbart på straffemerket. Dermed skulle Messi igjen tre frem mot et straffespark som denne gangen kunne avgjøre hele kampen. Fra 11 meter gjorde den lille magikeren ingen feil, kjempestraffe oppe i krysset. Og med det, ble han den første Barcelona-spilleren som har scort hat-trick på Santigao Bernabéu. I tillegg tok han med de tre målene, rekorden som tidenes mestscorende i El Clásico med 21 nettkjennere. Før kampen lå han likt med Alfredo Di Stéfano med 18 mål.

4-3 og kampen er avgjort. En fantastisk og minneverdig kamp vi vil huske i lang tid. En kamp som inneholdt alt, og som vil føye seg inn i rekken som en av de aller største El Clásicoene. Underholdningsverdien var på topp, og man kunne bare sette seg tilbake i godstolen, putte popcorn-posen på fanget og nyte showet. Ja takk, mer av dette, kjære Barcelona.