Argentineren og brassen har scort 15 av Barcelonas 22 mål denne sesongen
Når man ser på hvordan laget har spilt denne sesongen, er det spesielt to spillere som har hatt stor innvirkning på Barças sjanseskapende spill og mål. Nemlig Messi og Neymar. De har sammen scort 15 av lagets 22 mål i La Liga og Champions League så langt i sesongen. Messi står for 7 og Neymar 8, det er 68% av alle målene. Samtidig har duoen spilt en rolle i totalt 19 av 22 mål.

Leo assisterer

Den lille magikeren er med sine 7 mål, på omtrent samme nivå som de forrige sesongene på dette tidspunkt. I fjor hadde han puttet 8 mål, året før det hadde han også 8, mens i 2011/2012 hadde 10 skudd blitt satt i mål (personlig beste). Til tross for målene, er det andelen målgivende pasninger som har vært mest imponerende hos argentineren. 8 assist så langt, hvorav 4 av dem har vært til Neymar.
Ifølge Messi er det ikke en ren tilfeldighet at samarbeidet og kombinasjonsspillet mellom han og Neymar har vært så bra. På en pressekonferanse sist uke, fortalte Leo at Luis Enrique har valgt trekke vingene mer inn mot midten, som betyr at de spiller nærmere 16-meteren og dermed er mer tilgjengelige for samarbeid seg i mellom. Dette tror Enrique vil være med på å skape fler målsjanser, og etter det vi har sett så langt i sesongen, har han mest sannsylig rett i det.
En stor fordel ser det også ut til å ha på Neymar, da han hittill har scort imponerende åtte mål på åtte kamper. Sammenlignet med i fjor, hadde brassen seks mål etter halvspilt sesong. Det betyr i gjennomsnitt et mål per 48. minutt, med 70% i suksessrate (7 mål på 10 forsøk).

Neymar + Messi + Suárez = ?

Mange stilte seg skeptiske da Neymar ble kjøpt av Barcelona, sommeren 2013, blant annet Barça-legenden Johan Cruyff. Han hadde ikke tro på at to første-fiolinister – i Messi og Neymar – kunne spille i samme orkester på en gang. Dette har dog Luis Enrique motbevist da de to stjernene virkelig ser ut til å ha funnet hverandre på gressmatta. Tallene taler for seg.
Selv om det er intet annet en fantastisk for oss culés, er det fortsatt en ting som gjenstår. Det må også bli plass til sommerens største signering, Luis Suárez.
Cruyff var ikke sen om å uttale seg denne gangen heller, og sa i sommer følgende til nederlandske De Telegraaf :

– Jeg kan ikke se hvordan Barça skal kunne fortsette å spille på samme måte, med et fokus på lagspill, hvis Messi, Neymar og Suárez er side om side. De tre er for individuelle. Ved å signere Suárez, har klubben vist at de foretrekker individuelle genier ovenfor et helt lag som spiller fin fotball.

Kanskje Den flyvende hollender har et poeng, men det er det bare tiden som vil vise. Luis Enrique har en plan bak alt, og har virkelig fått det til med Neymar, så kanskje vi heller har enda mer å glede oss til, når Suárez kommer på banen. Undertegnede tror vi har mye godt i vente.