En underholdningsrik og meget god fotballkamp ble servert fra hovedstad Madrid. Vallecano prøvde så godt de kunne, men Barcelona viste muskler og ble for sterke.
Klokken 18.00 lørdag kveld var det endelig klart for La Liga igjen og Barcelona gjestet Campo de Fútbol de Vallecas der Rayo Vallecano stod klare for å ta imot gigantene fra Catalonia. Etter sesongens første tap fra midtukekampen mot PSG i Champions League, var Barça sultne på seier. Og det fikk de.
Med Bartra tilbake i midtforsvaret, Munir oppe blant de store gutta og Mathieu sin første Barça-kamp som venstreback, lå forutsetningene til rette for en god kamp.

Et tappert Rayo

Det var liten tvil om at Vallecano ville gi Barcelona kamp om seier. De presset frem feil hos gjestene fra første stund, som gjorde at de startet sterkt og kom til kampens første store sjanse etter 8 minutter. Bueno driblet seg forbi forsvaret til Barcelona og kom til et farlig skudd, men en våken Bravo vartet opp med en god redning og avverget en pang-start for Vallecano.
Dette måtte selvfølgelig Messi og Neymar svare på. Sistnevnte sendte Messi gjennom med en fin chip, men argentineren rakk aldri å avslutte før Tono kom ut og blokkerte skuddet.
Rayo viste at de er et lag – som i likhet med Barcelona – vil ha ballen i laget og er ballsikre.
Uten ball blir det vanskelig for katalanerne å få til noe, og det tar en halvtimes tid før Barcelona klarer å skape noe særlig. Men plutselig finner Piqué, Munir med en utsøkt pasning og dermed er unggutten helt aleine mot Tono. Linjedommeren er oppe med flagget, men reprisen viser at Munir er på linje med Rayo-forsvaret.

Lange pasninger fra det bakerste ledd får det til å rakne for Vallecano

Piqué er igjen frempå med pasningene i dag, han trer Messi gjennom fra forsvaret med sin venstre fot, argentineren avanserer langs venstrekanten og på ekte Messi-vis, lobber ballen lekkert i mål, dermed står det 0-1.
Likevel er ikke denne kvelden som andre kvelder, her skjer ting fort. Vi rekker knapt å se ferdig reprisen fra det første målet før Munir blir spilt igjennom av Bartra. Han får raskt to Vallecano-forsvarere på seg, men klarer å holde på kula og sende ballen til Neymar som fosser fram. Brasilianeren gjør ingen feil og plasserer ballen kontant i hjørnet. 0-2.
De lange pasningene bakfra er tydeligvis et sjakktrekk fra Enriques side, som virkelig får uttelling. Ved flere anledninger kommer de, men dessverre kommer også flagget feilaktig opp 3-4 ganger. Sammen med Neymar ble Munir – nok en gang – spilt gjennom forsvaret, og kunne enkelt trillet ballen til sin brasilianske makker. Men unggutten har fortsatt en del å lære, prøvde å avslutte selv, men rotet seg bort. Burde stått 0-3 der, men 0-2 er fasiten idet spillerne går inn i garderoben til pause.

Andre omgang

Barcelona kommer ikke ut like aggresivt og offensivt i andre omgang som de avsluttet første. Det fører til at Rayo øyner et lite håp, men Bravo er så kvikk i mål. Refleksene er fantastiske og varter opp med et par tigersprang og sørger for at Barcelona fortsatt har til gode å slippe inn mål så langt i La Liga denne sesongen.
Barça tok opp spillet sitt halvveis ute i andre omgang og kom til en god del sjanser uten å være altfor effektive eller skumle foran mål. Hadde man gjort ting litt enklere, kunne sifrene på resultattavlen fort vært større. Men skal man score for Barcelona, skal det gjøres med stil.
Neymar ble byttet ut til fordel for Sandro da det var omtrent 10 minutter igjen av spilletiden. Sandro viser god vilje, innsats og stor fart. Men sammen med resten av laget, blir det litt tamt og lite effektivt foran mål.
Rett før fulltid fikk Messi nok en gang et par gode sjanser til å nærme seg, om ikke tangere målrekorden i La Liga, men ineffektivitet og rett og slett manglene presisjon på avslutningene satte en stopper for flere mål i kveld.
Dermed endte kampen 0-2 til Barcelona etter en en god opptreden av de blå-røde som til tider valset over Vallecano. Katalanerne har fortsatt til gode å slippe inn mål i ligaen, takket være en maktdemonstrasjon av Claudio Bravo i mål.

Spillervurderinger

Bravo (8): Massiv kamp av Bravo. Får det travelt i starten av kampen, men redningene er gode og pasningene er presise. Satt i tillegg La Liga-rekord for flest minutter spilt uten å slippe inn mål. Den tidligere rekorden tilhørte Pello Artola på 560 minutter.
Alves(5): Dette var bedre av Alves. Er ikke mye innvolvert fremover, litt småslurv i starten men tar seg opp etterhvert som kampen går. Er sikker i forsvar og lar heller Mathieu ta seg av det offensive.
Piqué(8 BB): Spiller godt i forsvar og har noen nydelig pasninger fremover. Assist til Messi på 0-1, som forøverig er hans første assist i liga-sammenheng. Serverer Messi på magisk vis etter 90 minutter og burde på en bedre dag fra Messi sin side, fått sin andre assist.
Bartra (6): I likhet med sin stoppermakker står han godt i forsvar. Prøver seg også på langpasningene som fører til at han er tredje-sist på 0-2 målet.
Mathieu (7): Har mange gode initativ fremover,
Xavi (6): En kamp på det jevne for general Xavi. Er som alltid sikker i pasningsspillet, uten å komme med de avgjørende pasningene.
Busquets (8): I en kamp som dette er det en sille mann som man fort kan overse, men som likevel spiller på et fantastisk nivå og er helt avgjørende for at Barcelona skal spille som de gjør. Leser spillet som ingen andre kan, vinner tilbake ballen og skaper en god flyt i spillet. Meget god kamp av Sergio.
Iniesta (7): Denne mannen har en ballkontroll av en annen verden. Flyter forbi spillere og leverer en god kamp. Savner dog litt det avgjørende i siste tredjedel av banen som vi vet han kan.
Munir(6): Ja, kunne gjort det så mye bedre i kveldens kamp, da det blir mye rot. Men får pluss for sine initiativ og evne til å komme til sjanser. Undertegnede regner med at etterhvert som unggutten får litt rutine i ryggsekken, kommer uttellingen i tillegg. Har en god assist på 0-2.
Messi (7): En god kamp av Messi, men får trekk for sine lite effektive avslutninger, samtidig som alle kan ha en dårlig dag. På en god dag derimot, kunne La Liga-rekorden for flest mål blitt argentinerens i dag. Men alt i alt en god kamp, og et vakkert mål.
Neymar (7): Har noen lekre detaljer og fine pasninger. Scorer et flott mål og setter med det spikeren i kista.
Innbyttere
Pedro (5): Et godt innhopp at Pedro. Får ikke veldig mye spilletid, men fosser fremover og har tydelig lyst til å vise hva han er god for. Lysten blir dessverre litt større enn evnen.
Rakitic(7): Rakitic fortsetter i det gode sporet han har vært i denne sesongen. Er mye innlovert etter innhoppet sitt, men klarer heller ikke å få inn målet i andre omgang.
Sandro (6): Får ti minutter på tampen, og prøver så godt han kan. Mottar han ballen er det kun en vei det kan gå. Fremover. Har et par gode dribleraid og har en god evne til å skape farligheter.
Hva synes du om kampen?