For FC Barcelona blir oktober en fartsfylt og spennende måned, proppfull med fotball.

Rayo Vallecano

Det hele starter borte mot Vallecano førstkommende lørdag kl 18.00. I denne kampen vil Barça kjempe om å fullføre lagets lengste start på en sesong uten å slippe inn mål i liga-sammenheng.

Første kamp mot Eibar

Eibar spiller deres debut-sesong i La Liga. Det vil si at etter landslagspausen, vil Barcelona for første gang i historen bli gjestet av det lille sensasjonlaget fra baskerland. Slik tabellen ser ut i skrivende stund, holder Eibar en sterk 8. plass i La Liga.

Mer Champions League

Etter tapet mot PSG er Barcelona igjen klare for å sanke poeng i europas gjeveste klubbturnering. Tre dager etter Eibar-kampen kommer Ajax til Camp Nou for årets tredje runde i Champions League-gruppespillet.

El Clásico og Luis Suárez

Ikke lenger enn 96 timer etter det, 25. oktober, går ferden til hovedstaden Madrid og Santiago Bernabéu. En kamp det ikke trengs å si stort mye om. Alle vet hvor viktig den er. Alle kan ta å føle på spenningen i forkant av en match av dette kaliberet. Spillere har kommet og gått for begge lag, og duellen mellom Cristiano Ronaldo og Lionel Messi lever i beste velgående. Det er kremen av fotball vi vil få servert i denne kampen.
Apropos spillere som har kommet og gått, er det mange culés og fotballfans over hele verden som gleder seg til at Luis Suárez skal debutere for FC Barcelona. Og det velkjente faktum at det kan skje i El Clásico – av alle matcher – gjør ikke ventetiden noe kortere. I alle fall føles det ikke sånn.

Espanyol

Erkerivaleriet tar ikke slutt der. For den 29. oktober skal Barça møte catalanerne Espanyol i den spanske supercupen i Girona. En verdig avslutning på det som ligger an til å bli en fantastisk fotball-måned.