Hvem er egentlig Munir, som ser ut til å bli årets komet for FC Barcelona?
Vi skal ikke lenger tilbake enn 2. mars i år. Det var dagen Munir debuterte for klubben, den gang for Barça B. Og siden den gang har ting skjedd veldig fort for 18-åringen.

Et talent blir oppdaget

I 2010/2011-sesongen begynte 14 år gamle Munir å spille for fjerdedivisjonslaget Rayo Majadahonda, på lån fra Atlético Madrid. Der ble det 32 mål på 29 kamper for unggutten, og dermed kom også oppmerksomheten fra de store klubbene. Dette førte til at Munir, sommeren 2011 da sesongen var ferdig, signerte for FC Barcelonas ungdomsakademi.
I Catalonia fikk Haddadi sin debut i UEFA Youth League mot Ajax U19, der spanjolen scoret to mål. Videre gikk Barça U19 som kjent hele veien og vant turneringen der Munir i finalen, scoret et frekt mål fra egen banehalvdel mot Benfica U19. Til slutt stod han da med 11 mål på ti kamper, som gjorde han til turneringens toppscorer.
Rett før suksessen under «Champions League for ungdomslag», fikk Munir sin offisielle debut for Barça B i Segunda División 2. mars i en 1-2 seier borte mot RCD Mallorca. Hans første mål som senior spiller kom mot Girona 19. april, en kamp Barcelona B også vant 2-1.

Toppscorer for A-laget

Som om hans prestasjoner for Barcelona B ikke var gode nok, viste Munir oss hvilket stort talent han er gjennom sesongoppkjøringen for A-laget. Der ble unggutten nemlig lagets toppscorer med fire nettkjenninger. To mål mot Helsinki og to til mot Club León.
Søndag kveld mot Elche, kampen alle ventet på, skulle bli en minneverdig kveld for Munir. Hans første offisielle kamp for Barcelona, hjemme på Camp Nou, i tillegg fra start. Et skremmeskudd etter 20 minutter i krysstanga, og senere sitt første mål, satt på lekkert vis. Munir sendte dermed for alvor ut et klart signal om hva vi har i vente hos 18-åringen.
Med dette målet ble El Haddadi – i en alder av 18 år og 357 dager – den yngste spilleren til å score i sesongåpningen for Barcelona. Den Madrid-fødte angriperen ble også den tredje yngste Barça-spilleren til å score i La Liga, slått av Bojan og Messi.

Reaksjoner etter kampen

— Jeg vil fortsette å jobbe hardt, for å få flere sjanser

Det var Munirs egne ord etter kampen mot Elche.

— Jeg er utrolig stolt over å ha scoret på Camp Nou med Messi og så mange andre gode spillere ved min side. Jeg er veldig lykkelig. At jeg fikk spille med dem, var som en drøm som gikk i oppfyllelse.

Han var også full av lovord om Luis Enrique, som gav han sjansen fra start, allerede i første seriekamp.

— Luis Enrique har fortalt meg at jeg må fortsette i det samme sporet, og får oss til å jobbe hardt og bli bedre for hver dag som går. Han er en flott manager.

Angriperen innrømmet at det ikke hadde blitt noe søvn natt til søndag, fordi han var så spent på om han ville bli tatt ut i startelleveren. Det ble han, og da det gjaldt som mest, holdt han hodet kaldt og ble målscorer.

— Sjansen oppsto fordi jeg klarte å miste min markering. Jeg så at keeperen kom ut, så da bare chippet jeg ballen.

Sa Munir, som om det var den største selvfølgelighet.

Fremtiden

At Munir El Haddadi har en god fremtid foran seg, er det liten tvil om. Men det vil være utslagsgivende hvor mye spilletid han får. Det samme gjelder juvelen Gerard Deulofeu, som nå er på lån i Sevilla. Mange ble nok litt i tvil på hvorvidt det var riktig å låne han ut nok en sesong, men det kan vise seg at Enrique har gjort et klokt valg, da Gerard Deulofeu ikke overbeviste under sesongoppkjøringen. Det gjorde Munir, som jobber for laget i større grad og som virkelig har vist seg fra sin beste side de siste ukene.
Likevel blir det spennende å se hvor mye spilletid Munir får når superstjernene Neymar og Suárez er tilbake. Luis Enrique er kjent for sitt arbeid med unge spillere, men man trenger ikke ha svart belte i fotball for å vite at både brasilianeren og uruguayaneren, er et godt hakk over Munir. Men hvem vet hva fremtiden vil bringe?