Tre dager før Luis Enriques menn tar fatt på La Liga hjemme mot Elche, tar vi et tilbakeblikk på hvordan sesongoppkjøringen har vært
Tre seiere, en uavgjort og et tap. 14 mål og kun to sluppet inn.
Med to mål mot Helsinki og to ytterlige mål mot León, ble Munir El Haddadi toppscorer med fire mål.

La Liga starter

Som sagt, fire dager, så sparkes endelig La Liga-sesongen 2014/2015 i gang. For Barça sin del, betyr det at Elche kommer på besøk til Camp Nou kl 21.00 søndag kveld. Som forbredelse til dette har Luis Enrique ledet sine menn gjennom fem treningskamper vi nå skal se tilbake på.

Recreativo Huelva – FC Barcelona

19. juli, kun fire dager etter treningene startet, gjestet Barça Recreativo for deres tradisjonelle Trofeo Colombino. Det var unge Joan Àngel Román som scoret kampens eneste mål, og et av høydepunktene var at både Marc André ter Stegen og Jordi Masip debuterte for A-laget.

OGC Nice – FC Barcelona

To uker senere, etter en ukes trening på St. George’s Park i England, tok Barcelona et lite stopp på veien hjem for å spille mot franskmennene fra Nice, 2. august. På Allianz Riviera ventet hjemmesupporterne spent på storklubben fra nabolandet, Spania. De hadde heller ikke ventet forgjeves, for Barça klarte aldri å overliste sine franske motstandere. Kampen endte til slutt 1-1 etter at Cvitanich gav Nice ledelsen, før Xavi utlignet på straffe. Ikke den beste kampen under denne sesongoppkjøringen, men det var likevel noen gode tegn på forbedring og utvikling.

SSC Napoli – FC Barcelona

I vakre Genève, 6. august, skulle de stolte menn fra Catalonia gå på sin første – dog eneste – smell i pre-season. Det var det Rafa Benítez som skulle sørge for, med sitt SSC Napoli. Italienerne vant 1-0 i Sveits etter et langskudd av Dzemaili i det 80. minutt. Uheldig nok, var det debutant Claudio Bravo som måtte ta på seg mesteparten av skylden for målet, da det var et skudd en keeper vanligvis redder. Dette var Luis Enriques første tap som manager for FC Barcelona, og det ville han tydeligvis ikke ha noe mer av.

HJK Helsinki – FC Barcelona

For det var nemlig i Helsinki, Finland, at ting endelig skulle forbedre seg – og det drastisk. Fra første stund viste Barcelona hvem som var sjefen, og utklasset finnene 6-0. Det var Pique, Bartra, Sandro, Sergi Roberto og Munir (2) som stod for målene. Endelig hadde Barcelona-maskinen sluttet å putre på tomgang, men var nå oppe i både 3. og 4. gir.

FC Barcelona – Club León

Så til slutt, mandag 18. august, skulle Barcelona virkelig avslutte sesongoppkjøringen med et veldig godt sisteinntrykk, og ikke minst stil. Joan Gamper Trofé med Neymar og Messi tilbake på banen, et par som skulle ha, og fikk mye innvirkning på kampen. En milepæl fra kampen, var at Luis Suárez endelig fikk entre Camp Nous nydelige gressmatte for første gang. På andre siden av banen stod Rafa Márquez, mexicaneren med 124 landskamper og 240 kamper for Barcelona. En trofast midtstopper som ble hedret for sin innsats og prestasjon i den blå-røde trøya. Men en stakkars 35-åring kunne lite gjøre når Barça stormet frem i angrep fra første stund, og det gikk som i Finland, 6-0. Messi, Sandro, Neymar (2) og Munir (2) stod for målene, og satte i tillegg standarden for hvordan vi kan forvente å se FC Barcelona spille utover sesongen.