Den nye Barça-angriperen har i et intervju med Barça TV blant annet fortalt om hva det betyr å signere for FC Barcelona og hvordan franskmannen begynte å spille fotball.

Begynnelsen

— I begynnelsen var det vanskelig. Jeg prøvde lykken hos flere klubber, men responsen var alltid negativ. De sa jeg var for liten, men jeg så ikke på det som noe problem. Fotballen satt i beina mine. Jeg fortsatte å trene med hjelp av pappa, og til slutt kom Real Sociedad på banen.

Real Sociedad

— Endelig var jeg et sted der folk satte pris og fokus på teknikken min, og ikke på fysikken min. Det ga meg stor glede.

— Mine foreldre hadde sjeldent råd til å komme og se meg, 900 km unna mitt hjem, og jeg kunne heller ikke besøke dem for jeg hadde kamper, treninger og skole. Jeg så bare familien min 10 dager i desember, og under vinteren, når det er kortere dager, ble det noen tunge øyeblikk som fikk meg til å gråte.

Griezmanns profesjonelle debut

— Real Sociedad ga meg min første profesjonelle kontrakt. Vi fikk laget opp fra 2. til 1. divisjon og kvalifiserte så til Champions League. Det var det beste stedet å vokse, og jeg lærte veldig mye. Jeg skylder dem alt.

Atlético Madrid

— Jeg er heldig som har lært fra Cholo Simeone. Takket være ham har jeg fått spillet mitt opp på et veldig høyt nivå.

— I Atlético er det aldri en fridag. Det er veldig fysisk krevende og mye hardt arbeid rundt det taktiske.

— Å bomme på straffen i Champions League-finalen og så tape finalen, i tillegg til å tape EM-finalen med Frankrike i 2016 var veldig tunge øyeblikk.

FC Barcelona

— Det gjør meg stolt og er et slags ‘mission accomplished’. Jeg og min familie er veldig glade for å være her. Jeg er klar, jeg skal virkelig gi alt i denne drakta og gå ut på Camp Nou og nyte mine nye fans.

— Inntil nå har jeg sett kampene [av Barça] på TV. Jeg har sett hvordan spillerne gjør ting og jeg har prøvd å tilegne meg de samme egenskapene selv på trening, og senere på banen. Men nå får jeg alt rett foran meg, og jeg håper kjemien med de andre spillerne klaffer slik at vi kan ha det gøy på banen.

Messi

— Han er nummer én. På samme måte som LeBron James er ansiktet for bastekball, er Messi fotballens ansikt, for han er annerledes enn resten. Sånne type spillere skjer bare hvert 30. år eller sjeldnere.

Ny målfeiring

— Jeg jobber med en ny målfeiring for Camp Nou. Jeg håper den slår an, men jeg kan ikke røpe noe.

Å bidra i laget

— Jeg tenker ikke på et spesifikt antall kamper eller målgivende. Jeg er sikker på at vi vil ha det moro både på og av banen, og jeg er her for å hjelpe til på hvilken som helst måte jeg kan. Jeg vil bringe glede til laget.