Under har vi listet opp spillerne som har ankommet klubben denne sommeren, samt litt informasjon om hver enkelt spiller og deres kvaliteter.

Marc André ter Stegen

ter Stegen

Biografi

Født 30. april 1992 i byen Mönchengladbach vest i Tyskland, der han i tidlig alder viste seg som en av landets mest lovende keepere. Før ter Stegen signerte for Barca, hadde unggutten kun spilt for Borussia Mönchengladbach, der han fikk sin debut som 18-åring. Siden den gang ble det hele 108 kamper på tyskeren, som i ung alder lærte seg å ta ansvar og bli trygg på å spille fast på høyt nivå. En viktig egenskap for en keeper.
På landslaget har ter Stegen fått lite å bryne seg på, ettersom keeper-kjempen Manuel Neuer har klippekort i buret, med sine enorme forestillinger som målvakt. Likevel har ter Stegen karret til seg 4 kamper for «die Mannschaft» siden hans første i 2012.

Kvaliteter

Luftstyrke — Med sine 189 cm, ruver ter Stegen i luftrommet
Ballkontroll — Er rolig med ball i beina, og kan kontrollere spillet også langs bakken. En egenskap en Barca-keeper er nødt til å ha.
Reflekser — Tyskeren er kjent for å være god på strek og ha gode reflekser.
Moden for alderen — Han har alltid vist at han har en sterk personlighet, og det faktum at hans debut kom i tidlig alder, har gjort at ter Stegen allerede har samlet en god del erfaring.

Claudio Bravo

null

Biografi

Den Chilenske keeperen ble født 13. april 1983 i landets hovedstad Santiago.
Da han var 11 år begynte Bravo på Colo-Colos ungdomsakademi, den gangen som angriper. Men det tok ikke lang tid før unggutten selv spurte sin trener om å få spille mellom stengene, og siden den gang har han forblitt der. I 2002 da han var 19 år, debuterte Bravo for a-laget til Colo-Colo. Da laget vant den chilenske ligaen i 2006, ble målvakten solgt til Spania og Real Sociedad.
Claudio Bravo ankom San Sebastián med mye potensiale og ble til slutt en av Sociedads beste keepere gjennom tidene. Med sine åtte år hos baskerne, rakk målvakten å bli kaptein, være den ikke-spanske spilleren med nest flest kamper for klubben, kvalifisere seg for Champions League i sesongen 2012/2013 og vinne Zamora-troféet i Segunda División.
På landslaget er Bravo en kjent skikkelse. Med hele 83 landslagskamper er det kun én kamp opp til Leonel Sanchez som har flest, med sine 84. For landet sitt er han også kaptein, der hans væremåte på banen er identisk med hvordan Bravo er utenfor gressmatta. Et fremtredende eksempel ovenfor sine lagkamerater, med svært gode lederegenskaper.
Målvakten var den eneste spilleren som spilte alle kampene for Chile under VM i Sør-Afrika 2010. Bravo stod også praktfult mellom stengene i årets VM i Brasil, der Chile nådde 16-delsfinalene.

Kvaliteter

Akrobatisk — Chileneren er kjent for sine «tigersprang» og akrobatiske redninger.
Behersket — Bravo har et kaldt hode og er en erfaren keeper.
Reflekser — Kjapp med både armer og bein, fantastiske reflekser.
Til å stole på — På grunn av sin rutine, gode ferdigheter med ball i beina og ro bakover, gjengir han trygghet til forsvarspillerne.

Thomas Vermaelen

Biografi

Fra et av de beste ungdomsakademiene i fotballhistoren — nemlig Ajax — kommer belgieren Thomas Vermaelen. I en alder av 15 år ble stopperen en del av laget og fikk sin debut senere i 2004. Etter et kort låneopphold hos RKC Waalwijk, ble Vermaelen fort en del av startoppstillingen tilbake i Ajax. Der rakk han å bli kaptein og ta med seg et ligatrofé, et cuptrofé og to supercuptroféer i Nederland før han ble kjøpt av velkjente Arséne Wenger og Arsenal, sommeren 2009.
I England imponerte midtstopperen allerede i sin første kamp mot Everton og ble fort en publikumsfavoritt blant «The Gunners». Vermaelen spilte 45 kamper og scorte åtte mål i sesongen 2009/2010, hans første for Arsenal. Han spilte faktisk så bra at han i tillegg fikk plass på årets lag i Premier League, samme sesong. Til tross for en skadepreget tilværelse etter dette, ble belgieren tildelt kapteinsbindet da van Persie forlot klubben til fordel for Manchester United i 2012. Sist sesong ledet kaptein Vermaelen, Arsenal inn til deres første trofé siden 2005(!) da de vant FA-Cupen på Wembley i en thriller-match mot Hull City.
På det belgiske landslaget spilte Thomas Vermaelen sin 46. kamp under årets VM i Brasil, der belgierne nådde kvartfinale.

Kvaliteter

Taktisk — Flink til å spille ballen ut av forsvar, taktisk bevisst, er utmerket til å lese spillets gang og plassere seg riktig.
Ansvar — En naturlig ledertype, tar automatisk ansvar i forsvar og har i tillegg rikelig med erfaring fra Premier League og internasjonal klubb- og landslagsfotball.

Jérémy Mathieu

null

Biografi

Mathieu startet sin profesjonelle karriere i hjemlandet Frankrike, i klubben Sochaux. Der fikk han sin Ligue 1 debut i 2002/2003-sesongen som venstreback. Etter tre år i klubben ble han solgt til Toulouse der han fikk 122 kamper og scorte fem mål. I 2009 tok Mathieu turen over grensa til Spania og Valencia som 25-åring. Det var her franskmannen senere ble omskolert fra venstreback til midtstopper, som gav positive resultater. 176 kamper og sju mål fikk Mathieu med seg fra Valencia før han i sommer signerte for FC Barcelona.
Jérémy Mathieu har fått elleve kamper for det franske landslaget siden hans debut mot USA i November 2011.

Kvaliteter

Fysikk — Franskmannen er stor og sterk med sine 190 cm på strømpelessen. Til tross for høyden, er han i tillegg kjapp til beins.
Luftstyrke — På grunn av sin høyde, styrke, og evne til å velplassere seg, er Mathieu en glimrende hodespiller. Dette er noe Barcelona har savnet, og som er nyttig i begge ender av banen.
Omskoleringen — På grunn av sin fart og ferdigheter med ball, har omskoleringen fra back til stopper gjort at franskmannen har fått benytte en større del av sitt potensiale, og blitt en mer komplett spiller.

Ivan Rakitić

null

Biografi

Kroaten med to statsborgerskap, kroatisk og sveitsisk, tilbrakte sin barndom i Sveits og fant fort ut at han ville bli det samme som sin far og bror — fotballspiller. Basels ungdomslag var første steg inn i fotballverdenen der han fikk sin debut som 17-åring. I 2006/2007-sesongen fikk Rakitić prisen «Årets Beste Unge Spiller» i den Sveitsiske Superligaen. Dette var det selvfølgelig flere klubber som lot seg bemerke, og sommeren 2007 skrev Rakitić under for Schalke 04, der han scorte i sin debut mot VfB Stuttgart. Senere gikk turen til Sevilla der han raskt gjorde seg bemerket som en leder på midtbanen, noe som førte til at han i fjorårets sesong ble bærer av kapteinsbindet. En god sesong ble det, der Sevilla blant annet vant Europa League, i en spennende finale der Rakitić ble kåret til banens beste. På 145 kamper i Sevilla, har kroaten funnet nettet 30 ganger, i tillegg til en rekke målgivende.
Kroaten med silkefoten har også fått spilletid på landslaget, der står han med 65 kamper og 9 mål. Blant annet fra årets VM i Brasil.

Kvaliteter

Omfattende — Rakitić er en allsidig midtbanespiller som kan utfylle hvilken som helst rolle på midten.
Silkefot — Kroaten er kjent for sitt gode overblikk og presise pasninger. En perfekt tilrettelegger, samtidig som han også har et godt skudd.
Foran mål — Etter overgangen til Sevilla, har den hårfagre kroaten forbedret verdien på målkontoen sin. Han er god til å komme seg inn i boksen og lage farligheter for motstanderen ved å enten sette opp andre, eller skyte selv.

Luis Suárez

null

Biografi

Fotballkarrieren til Suárez startet i Club Nacional de Football i Montevideo, Uruguays hovedstad. Der spilte han til Groningen meldte sin interesse, da Suárez bare var 19 år gammel. Det tok ikke lenger enn et år før de nederlandske rivalene, Ajax, snappet opp angriperen sesongen etter. En klubb som skulle få mye betydning for Suárez — da det var her en hel fotballverden fikk opp øynene for talentet fra Uruguay. Toppscorer i 2009/2010-sesongen og ledet Ajax inn i Champions League, der de fikk fem kamper. Disse fem kampene er til i dag, angriperens eneste opplevelse av Europas fremste klubbturnering. Ikke lenge etter, satte Suárez kursen mot England og Liverpool. Der scorte angriperen tilsammen 15 mål, i sine to første sesonger. Men det var i 2012/2013-sesongen at uruguyaneren virkelig slo igjennom og scoret hele 23 mål. Og bedre skulle det bli. For sist sesong spilte Suárez 33 kamper for de rødkledde og fant nettmaskene hele 31 ganger(!) Det var så mye at han i vår, delte den prestisjetunge Gullskoen med selveste Cristiano Ronaldo, som Europas toppscorer.
Luis Suárez er også hovedpersonen på landslaget til Uruguay. I 2011 ledet han landet til Copa America seier, der han også ble kåret til turneringens spiller. Den rappe angriperen spilte også en stor rolle — side om side med Diego Forlán og Edinson Cavani — da Uruguay klatret helt til en semi-finale under VM i Sør-Afrika 2010.

Kvaliteter

Uforutsigbar — Stor fart, driblinger og evne til å skyte med begge bein, gjør Suárez til en uforutsigbar og vanskelig spiller for motstanderne å håndtere.
Allsidig — På grunn av superspissens allsidighet, kan han brukes både sentralt og på kantene, i angrepet.
Skuddbein — Suárez har vist flere ganger — spesielt denne sesongen — hvor giftig skuddbein han har. Uansett om det er langskudd, frispark eller avslutninger, er uruguyaneren en av de aller ypperste i verden.
Assistere — Angriperen scorer ikke bare mål, han er også en meget god tilrettelegger. I fjorårets sesong var det bare tidligere lagkamerat, Steven Gerrard som hadde flest målgivende, med sine 14. Suárez derimot, med 13 målgivende.
I tillegg har Barcelona hentet tilbake Gerard Deulofeu og Rafinha fra lån, fra hendholdsvis Everton og Celta Vigo. Jordi Masip har også blitt promotert fra b-laget.
Hvordan tror du de nye spillerne vil gjøre det i den blårøde drakta?