Ifølge marca.com har Barcelonas nummer 10 fått tilrettelagt en klausul i hans nye kontrakt som gir argentineren lov å forlate Barça gratis dersom den politiske situasjonen i Catalonia skulle endres til det verre.
Etter en lengre periode med usikkerhet fikk Barcelona-fans over hele verden omsider fart på skjønnhetssøvnen i november da Lionel Messi signerte forlengelse av kontrakten sin med FC Barcelona. Nå kan det dog se ut til at man ikke kan være helt bekymringsfri likevel tatt den politiske situasjonen i Catalonia i betraktning.
Marca henviser videre til spanske El Mundo som fredag kom med nyheten at Messi har fått gjennomslag for sitt ønske om en rømningsvei ut av FC Barcelona dersom klubben blir påvirket av et eventuelt uavhengig Catalonia. Det skrives at Messi blir værende dersom klubben forblir en del av enten det spanske, franske, tyske eller engelske ligasystemet.
Å spille i La Liga er naturligvis det mest sannsynlige alternativet, men skulle noe av overnevnte ikke innfris skal Messi altså kunne se bort ifra sin utkjøpsklausul på 700 millioner euro og forlate klubben gratis.