En rekke tidligere Barca-spillere ble gjenforent under Decos testimonialkamp fredag kveld, og flere hadde sitt å si om hvordan de tror sesongen vil utarte seg under Luis Enrique.
Deco, hovedpersonen selv, spilte en omgang for begge lag, hendholdsvis Porto og Barcelona, som gjorde at portugiseren fikk en siste kamp sammen med Messi, som han var full av lovord om:

— Han er den beste spilleren i Barcelonas historie. Når laget ikke vinner, er det lett å peke ut den beste spilleren og la han få skylda, men man skal huske på hva Messi har gjort for laget. Ingen har, og ingen vil noensinne gjøre større ting for klubben.

I tillegg hadde Deco følgende å si om overgangen alle snakker om:

— Kjøpet av Suárez liker jeg svært godt. I han har de fått en hardtarbeidende spiss med sterk personlighet som scorer mål. Nå synes jeg Barcelona ser veldig sterke ut.

Mannen som huskes for sitt vinnermål i Champions League finalen 2006, Juliano Belletti, tok også del i Decos testimonialkamp. Brasilianeren føler mye har endret seg siden hans tid i Barcelona, men er sikker på at Luis Enrique vil utgjøre en stor forskjell som manager denne sesongen.

— Barcelona har sin måte å spille på. Jeg tror Luis Enrique vil forholde seg til den, men også forbedre spillestilen så de nye signeringene vil passe bedre inn. Jeg liker forresten de nye signeringene, spesielt de fra Sør-Amerika. Men først og fremst Luis Enrique, jeg tror han er den beste signeringen av dem alle.

En annen brasilianer og tidligere Barcelona-spiller som også uttalte seg om den kommende sesongen, var venstreback Sylvinho.
Han tok seg tid — i likhet med Belletti — til å hylle den nye manageren.

— Jeg tror det vil bli en god sesong for Barca, spesielt med Luis Enrique ombord. Han er en veldig seriøs person, en praktfull manager, ung og dynamisk, og kjenner klubben godt. Jeg er sikker på at han kommer til å gjøre en god jobb.

Når det gjelder den spennende trioen Neymar, Messi, og Suárez på topp og hvorvidt det vil fungere eller ei, hadde protagonisten følgende å si:

— Jeg husker tilbake da folk var skeptiske på om Xavi og Iniesta ville fungere sammen på midten. Den gangen var Andrés 18 år og folk fortsatt usikker på hva han var i stand til. Siden den gang har de vunnet alt. Luis Enrique vil finne en plass og rolle til alle.

Hvordan tror du sesongen blir under Luis Enrique?