FC Barcelona 4-0 RCD Villarreal

Kampfakta:
15’1-0 Fati
19´2-0 Fati
35`3-0 Messi (straffe)
45`4-0 Pau Torres (selvmål)
Gule kort: Gerard Moreno (Villarreal)

Fati-show

Det første kvarteret startet forholdsvis rolig, hvor hjemmelaget hadde mye ball og forsøkte seg ved flere anledninger. Så smalt det plutselig fra Fati. Alba føk nedover langs venstresiden før han mottok ballen, og inne i feltet hadde Fati løpt seg fri. Alba spilte sin sedvanlige 45 graders pasning ut til unggutten, som enkelt banket ballen i mål.
Bare få minutter senere økte Fati til 2-0. Coutinho skaffet seg masse plass før han mottok ballen lavt i banen. Brasilianeren fosset fremover før han perfekt slapp Fati alene med keeper. Stortalentet hadde ingen problemer alene med Asenjo, og doblet dermed ledelsen for Barcelona.
Ti minutter før pause var Fati på farten igjen. Han utfordret inne i feltet før han ble lagt i bakken, og dommer pekte på straffemerket. Unggutten kunne fått hattrick, men ga ballen til pappa Messi som satt ballen såvidt forbi Asenjo fra 11 meter.
På overtid av den første omgangen økte Barcelona til 4-0. Messi mottok ballen til venstre utenfor 16 meteren. Han så at Busquets hadde gjort et sugent løp og spilte ballen bak forsvarsfireren. Der kom Pau Torres først på ballen, men endte opp med å tuppe ballen i eget mål. Dermed kunne Barcelona gå til pause med en overbevisende firemålsledelse.

Roligere andre omgang

Den andre omgangen leverte ikke den samme underholdningsverdien som den første, og det endte opp med å bli en ren transportetappe for hjemmelaget. Villarreal ønsket naturlig nok å forsøke å begrense tapet så mye som mulig, og var frempå ved flere anledninger, men de fleste situasjonene endte opp med offside eller upresise pasninger. Barcelona hadde på sin side noen gode muligheter, og kunne ha økt ledelsen. Messi hadde blant annet et par kjempeskudd som ble reddet, samt en heading fra syv meter som burde blitt utnyttet bedre. Samtidig sendte Koeman innpå et par debutanter, og kampen ebbet dermed ut i 4-0.

Vurderinger:

Neto (3): Blir ikke satt på store prøver, men er trygg med ball og flink i igangsettinger slik det er ønsket at en Barcelona-keeper skal være.
Roberto (3): Leverer en god defensiv kamp, men offensivt klarer han ikke å bidra på samme måte som sin backkollega. Om det kommer en amerikaner inn dørene på Camp Nou i nær fremtid er det mye som tyder på at Roberto ikke blir å se like ofte på høyrebacken utover i sesongen.
Piqué (4): En godkjent kamp fra Piqué. Hele forsvaret virker å ha god kontroll på det meste som kommer.
Lenglet (4): Samme som Piquè. God i lufta og trygg med ball i beina. Ingen store utfordringer.
Alba (5): Viser hvor god han kan være i første omgang. Enormt engangsjert på venstresiden, og leverer en «Alba-assist» til Fati. Løper også mye i andre omgang, men som resten av laget senkes tempoet noe.
Busquets (2): Starter kampen svakt med flere unøyaktige pasninger. Gjør et overraskende og sugent løp på det fjerde målet som resulterer i et selvmål av Pau Torres. Byttes ut for Pjanic 10 minutter før slutt. Ikke den bunnsolide og trygge Busquets vi kjenner.
de Jong (2): Ikke helt den starten på sesongen vi ønsket å se av de Jong. Prøver mye, men er ikke helt venn med ballen, og får ikke helt til de nøkkelpasningene man ønsker å se mer av.
Coutinho (3): Har en god første omgang, og viser noe av det som bor i han. Får også en assist på ett av målene til Fati. Noen ganger tar ting litt tid, og det blir derfor litt for enkelt å stoppe han. Blir byttet ut for Dembèlè etter 70 minutter.
Messi (4): Mange spørsmål knyttet til Messi og hvordan han ville se ut. Syns dette virket positivt, og lite tegn til at han har tatt med seg sommerens drama ut på banen. Kommer litt sent i gang, men får seg en straffescoring og leverer en sedvanlig pasning bak forsvarsfireren på fjerdemålet. Er nære på flere ganger i andre omgang, men mangler det lille ekstra slik vi vet han kan.
Fati (6 BB): Avgjør ene og alene matchen for Barcelona i første omgang med to mål samt å skaffe straffespark. Frisk også i andre omgang, men senker som resten tempoet noe. Blir byttet ut til fordel for Pedri etter 70 minutter.
Griezmann (2): Rett og slett en elendig kamp av franskmannen. Ikke noe som helst involvert i det offensive, selv om han i dag fikk spille i posisjonen han er best i. Ørlite mer involvert den siste halvtimen, så han slipper strykkarakter – denne gang. Byttes ut for Trincao etter 78 minutter.
Pedri (2): Kommer inn uten å gjøre seg bemerket. Får kjenne litt på ball, og det får vel være greit nok.
Dembèlè (3): Den samme Dembèlè vi kjenner. Glad i å ha ball, men er ikke helt venn med den. Det positive er at han ønsker, og med litt mer selvtillit (og uten skader – «bank i bordet») kan dette bli spennende.
Trincao (3): Rekker ikke å få vist seg frem så mye, men viser tendenser og er nære på sin første scoring for klubben i ligasammenheng.
Pjanic (2): Et innhopp uten noe å bemerke.