Atlético Madrid punger ut seks millioner euro i variabler for 33-åringen som har spilt i FC Barcelona siden 2014. Klubben uttrykker på sine nettsider stor takknemlighet til Suárez’ engasjement og dedikasjon overfor klubben i disse seks årene, og ønsker ham alt det beste i fremtiden.

13 titler over seks sesonger

Da han ankom FC Barcelona etter skandalen i VM 2014 fikk han starte med blanke ark i en ny by, ny klubb og nye medspillere i den katalanske hovedstaden; og han ble raskt en mann for de store anledningene. Angriperens første kamp var en El Clásico mot Real Madrid, han scoret i Champions Leauge-finalen mot Juventus i 2015 for å sikre klubbens femte Champions League-tittel, og han stakk av med gullstøvelen i Europa i 2016 etter 40 mål i La Liga (59 totalt), for å nevne noe.

Troféene Suárez har bidratt å vinne for klubben fordeler seg slik:

La Liga (4), Champions League (1), Copa del Rey (4), VM for klubblag (1), Europeisk Supercup (1) og Spansk Supercup (2).

Nummer tre på toppscorerlisten

Suárez ender på 198 mål på 283 kamper, kun César og Messi har fler – i tillegg har han 97 målgivende.

– – –

Vi i Blaugrana ønsker også å uttrykke vår takknemlighet til Suárez og alt han har gitt klubben. Alle minnene, målene, titlene, øyeblikkene – moltes gràcies!