Fotball har så smått funnet veien tilbake på TV-skjermene, og den spanske ligaen sparkes endelig i gang igjen på torsdag når Sevilla møter Real Betis til El Gran Derbi. For oss culés må vi vente til lørdag kveld, da skal FC Barcelona endelig til dyst igjen når de møter RCD Mallorca på deres gress på ferieøya.

Dette åpner naturligvis for at tidenes fotballspiller igjen kan glitre med sitt spill med ballen, og selv om man skulle tro Barças nummer 10 ikke har noe igjen å strekke seg etter som spiller, er det likevel et par rekorder Messi ennå har til gode å nå.

Den sjuende Pichichi

Messi er i skrivende stund toppscorer i La Liga med 19 mål, fem fler enn Real Madrids Karim Benzema. Det betyr at han er på god vei til å nok en gang ende sesongen som toppscorer og stikke av med Pichichi-troféet. Skulle det skje vil det bli hans sjuende gang(!) og det er det ingen som tidligere har klart. Han vil altså dra ifra legendariske Telmo Zarra som også har 6 Pichichi-troféer.

Flest mål for én klubb

Den brasilianske legenden Pelé fant nettet imponerende 643 ganger for Santos, og han innehar med det verdensrekorden for flest antall mål for én og samme klubb. På den tiden var det en rekord man trodde ville stå for evig, men nå har Messi med sine 627 mål for FC Barcelona kun 16 mål igjen for å tangere Pelés vanvittige målrekord. Og med minst 12 kamper igjen å spille denne sesongen, er det faktisk ikke umulig for argentineren å nå 643 mål før sesongslutt – er det noen som kan klare det, er det Lionel Messi.

Flere milepæler Messi kan nå denne sesongen

Hvis argentineren hjelper Barça til topps i La Liga og Champions League denne sesongen vil han også:

  • Nå andreplass for flest antall europeiske titler: Det vil bli hans femte, kun én bak Gento som innehar rekorden med seks.
  • Vinne sin niende ligatittel på tolv år, og sin ellevte av de 16 sesongene han har spilt.
  • Tangere Ryan Giggs med flest titler for én klubb: Messi har vunnet 34 titler med FC Barcelona. Skulle han vinne La Liga og Champions League i år, vil han tangere den walisiske legenden som har vunnet 36 titler med sitt Manchester United.