Manchester City var raskt ute med å avslå Barcelonas forespørsel. Lederne i den engelske klubben har gjort det klart at unggutten ikke er til salg.

Pep Guardiola er spesielt glad i Garcia og mens City håper å signere en ny midtstopper denne sommeren, håper de også å bruke Garcia som en backup for førstelaget. Imidlertid er det også en aksept i klubben, at usikkerheten om Guardiolas langsiktige fremtid kan bli et problem på et tidspunkt. Spillerne er også i mørket og med bare ett år igjen på kontrakten sin, er Garcia i en sterk forhandlingsposisjon.

Dette provoserte Barcelona til å spørre om tilgjengeligheten hans under nylige samtaler mellom de to klubbene om en mulig bytteavtale med høyrebackene Nelson Semedo og Joao Cancelo.

Garcia ble ansett som et av de lyseste talentene i Barcas La Masia-akademi da han bestemte seg for å forlate i 2017 for å signere for Premier League-mesterne Manchester City, hvor han har kontrakt frem til 2021.

Guardiola ga han sin fulle debut i en League Cup-kamp mot Leicester i 2018, og han har gjort 11 opptredener denne sesongen, og startet to ganger i ligaen og en gang i Champions League.

Han har også blitt kalt opp på Spania U21 fem ganger, og Barça har fulgt utviklingen hans nøye siden han dro for tre år siden.

Hva tenker dere om den eventuelle overgangen?